Управителите на лечебни заведения освен да управляват ще могат и

...
Управителите на лечебни заведения освен да управляват ще могат и
Коментари Харесай

Последно: Управителите на болници ще могат да лекуват пациенти


Управителите на лечебни заведения с изключение на да ръководят ще могат и да лекуват пациентите си. Това реши дефинитивно Народното събрание с измененията в Закона за лечебните заведения като по този метод ГЕРБ поправиха първоночалната си концепция шефовете да не могат да са на различен трудов контракт в същото лечебно заведение.

С поправките в закона се прави изключението за шефове в обществени предприятия, които извършват активност като лекари или зъболекари, според закона за лечебните заведения. С промените на процедура се отстранява алтернативата дали досегашните шефове и шефове да останат на постовете, които заемат сега, или да лекуват пациентите си. Още при първото гласоподаване на измененията опозицията предизвести, че се прави неточност и поредна безсмислица в здравната система. Сега ГЕРБ се оправдаха, че вършат копромис поради недостига на експерти и с цел да подобрят достъпа на жителите до качествено опазване на здравето. Иначе смяната се налагала, тъй като лечебните заведения се третират като търговски сдружения.

С измененията се отстранява и опцията министърът на опазването на здравето да удължава договорите на шефове на лечебни заведения. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи показаха рецензии за създалата се неуместна обстановка с действието на лечебните заведения поради условията към страната ни в процедурата за влизане в чакалнята на еврозоната, което на процедура е сложило медиците пред алтернативата.

Озадачаващо е съгласно опозицията финансовото министерство да продължава да е срещу промените, още повече на фона на неналичието на медицински фрагменти, изключително в дребните обитаеми места.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР