Управител на търговско дружество бе признат за виновен по повдигнатото

...
Управител на търговско дружество бе признат за виновен по повдигнатото
Коментари Харесай

Търговец от Варна бе осъден за продажба на имитиращи стоки

Управител на комерсиално сдружение бе приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване за осъществено закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност.

На 13 юли 2022 година, при осъществена инспекция в магазин в необятния център на Варна, стопанисван от сдружението на подсъдимия, се открива предложение за продажба и потребление в комерсиалната активност на разнообразни артикули – облекла, портфейли, колани и други продукти, носещи знаци на общо 29 международно известни търговски марки, без единодушието на притежателите на изключителните права.

Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което е причина за комплициране на потребителите и свързване на знака с истинските марки. На над 96000 лв. възлиза общата стойност на инкриминираните артикули, представляващи регистрирани търговски марки по интернационален ред според Мадридската конвенция, както и по реда правилник на Европейския съюз по отношение на марките.

На подсъдимия беше наложено наказване от 5 месеца отнемане от независимост. Съдът отсрочи изтърпяването на наложеното наказване с изпитателен период от три години.

55-годишният обвиняем е с чисто правосъдно минало. Той би трябвало да заплати още направените по делото разходи за над 1600 лв.. Веществените доказателства – другите артикули, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната, като след влизане на правосъдния акт в законна мощ следва да бъдат унищожени. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР