Управител на търговско дружество бе признат за виновен по повдигнатото

...
Управител на търговско дружество бе признат за виновен по повдигнатото
Коментари Харесай

Осъдиха собственик на магазин от Варна, спипан със стоки менте за над 5 млн.лв.

Управител на комерсиално сдружение бе приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване за осъществено закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност - по чл.172б, ал.1 от Наказателен кодекс. С присъда, на подсъдимия беше наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, както и санкция в размер на 1000 лв.. Съдът отсрочи изтърпяването на наложеното наказване отнемане от независимост за изпитателен период от три години, оповестиха от плессбужбата на съда.

На 4 август 2016 година, при осъществена инспекция в магазин в необятния център на Варна и склад, стопанисвани от компания на подсъдимия, се открива предложение за продажба и потребление в комерсиалната активност на разнообразни артикули – джапанки, шапки, очила, колани, чанти и портмонета, шалове, калъфи за телефон, плейъри доста други продукти, носещи знаци със запазените марки на общо 28 международно известни задгранични търговски сдружения, без единодушието на притежателите на изключителните права.

Стоките били с неприятно качество на направа и без съответните стикери за сигурност. Според назначената съдебно-маркова експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира комплициране у потребителите и предпоставки за незаслужено облагодетелстване на търговеца от известността на истинските марки.

На над 5 милиона лв. възлиза общата стойност на инкриминираните артикули, представляващи регистрирани търговски марки в Патентното ни ведомство и по реда на Мадридската конвенция за интернационална регистрация на марките. Подсъдимият в качеството си на шеф на комерсиално сдружение е правил продажба на артикули от предпазени марки за осъществяване на икономическа изгода, не по планувания в закона за марките и географските означения ред.

Подсъдимият мъж  е неосъждан. Той би трябвало още да заплати сторени по делото разходи за към 5000 лв.. Веществените доказателства – другите артикули, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната, като след влизане на правосъдния акт в законна мощ следва да бъдат унищожени. Присъдата на Варненския областен съд  предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР