Упражнения за укрепване на мускулите могат да намалят с до

...
Упражнения за укрепване на мускулите могат да намалят с до
Коментари Харесай

Укрепването на мускулите намалява риска от смърт. Как?

Упражнения за подсилване на мускулите могат да понижат с до 20 % риска от гибел вследствие на сърдечни болести, диабет, рак и други аргументи.

Тези действия би трябвало да се правят сред 30 и 60 минути седмично, с цел да имат резултат, откриха японски учени.

Японските експертите вършат заключенията си въз основата на разбори на данни от 16 проучвания, оповестени в миналите 10 години и направени главно в Съединени американски щати. Те общо обгръщат към 500 хиляди души.

Вдигане на тежести, лицеви опори и градинарство, включващо копаене понижават с сред 10 и 17 % вероятността човек да почине от сърдечни болести и инсулт, а също от диабет и рак на белия дроб, сочат данните, написа UPI.

Комбинирането на извършения за мускулите с аеробни тренировки пък намалява риска от гибел с към 40 %.

Активностите, свързани с укрепването на мускулите понижават с 28 на 100 вероятността от съдбовен излаз от избрани типове рак, само че не и от тeзи, засягащи червата, бъбреците, пикочния мехур или панкреаса, акцентират откривателите.

" Извършването на действия за подсилване на мускулите има изгода за здравето ", безапелационен е съавторът на проучването Харуки Мома от университета на Тохоку. Според него нарасналата мускулна интензивност понижава " предотвратимите " смъртни случаи при по-възрастните хора.

" Важно е физическите дейностите да работят за всички съществени мускулни групи, като крайници, бедрата, гърба, гърдите, корема, раменете и ръцете ", добавя Мома.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР