Употребяваният автомобил трябва да се проверява внимателно от кандидат купувача.

...
Употребяваният автомобил трябва да се проверява внимателно от кандидат купувача.
Коментари Харесай

Батериите са слабото място на употребяваните елавтомобили

Употребяваният автомобил би трябвало да се ревизира деликатно от претендент купувача. В случаи на електрически транспортни средства, които са няколко годишни, положението на батерията заслужава особено внимание. Тъй като продуктивността на употребяваната задвижваща батерия е решаваща за обсега и дълготрайността на едно електрическо транспортно средство - и затова за цената при препродажба.

Тяговата батерия е и най-скъпият обособен съставен елемент в електрическия автомобил. Ето за какво Autoclub Europa (ACE) предлага деликатно да ревизирате редовността на акумулатора, преди да закупите електромобил и в идеалния случай да го потвърдите със документ.

Както при смарт телефон или преносим компютър, задвижващата батерия в електрическа кола губи част от продуктивността си с течение на времето. Точно какъв брой огромна е тази загуба на потенциал зависи от редица фактори, които не са толкоз ясно проследими, в допълнение към пробега на колата и възрастта на батерията. Те включват жанр на шофиране, вид зареждане (нормално или бързо) и температурата на околната среда при паркиране или зареждане за дълго време.

Въпреки че производителите подсигуряват минимална продуктивност на батерията - нормално 70 % или повече след осем години или 160 000 километра, резултатите от оставащата продуктивност върху цената при препродажба остават обилни. ACE предлага тъкмо този остатъчен потенциал да се дефинира преди покупката, с цел да се дефинира цената на използвана електронна кола.

Няколко реномирани снабдители към този момент оферират инспекция на действителната продуктивност на батерията за към 100 евро и даже със документ. Съветът на ACE - високият остатъчен потенциал на батерията също е добър мотив при продажба на електрическа кола.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР