Употребяваните автомобили, като новите, понякога ни разочароват, точно когато очакваме

...
Употребяваните автомобили, като новите, понякога ни разочароват, точно когато очакваме
Коментари Харесай

12 причини, поради които автомобилът няма да запали

Употребяваните коли, като новите, от време на време ни разочароват, тъкмо когато чакаме безпроблемно началото на пътуването. Завъртаме ключа или натискането на бутона за запалване и осъзнаваме, че нищо не се случва. Но и тази неприятна обстановка е част от човешкия опит, потребно е да знаете какво може да аргументи казуса, с цел да предприемете подобаващи дейности. Помислете за някои постоянно срещани аргументи, заради които сте заседнали на място и какво можете да извършите, с цел да се върнете на пътя.

1. Акумулаторът на автомобила е разводнен

Ако се пробвате да запалите колата и не видите светлините на таблото да светнат, или не чуете стартирането на мотора, може би батерията е паднала (слабите или неработещи фарове са различен сходен знак.) Ако колата е в " обилно въодушевление ", тя може да покаже признака на батерията, което е много добър намек за това къде е казусът.

В подобен случай най-лесното решение е да помолите сътрудник да ви даде ток благодарение на кабели от неговата батерията и продължите по пътя си. Но актуалните производители на коли не предлагат осъществяването на пускане на мотора по този метод, защото може да повреди сензитивната електроника, а в случай че се извърши погрешно, даже може да бъде рисково. Цялата нужна информация за вашия автомобил и верния метод да го стартирате, в случай че може да възпламени мотора, би трябвало да бъде в управлението за приложимост. Повечето производители на коли имат богат избор от управления за приложимост на своя уеб страница, в случай че сте изгубили вашия. Като опция можете да употребявате портативно зарядно за кола, утвърдено за вашия автомобил.
 Снимка 329277
Източник:

2. Лошо свързване на акумулатора

Това е по-рядко срещан, само че въпреки всичко вероятен вид. Ако колата не възпламени, може би неприятно или едва са закрепени клеми на батерията. Опитайте се да ги завъртите. Ако се движат, тогава те са разхлабени, не вършат добър контакт и просто би трябвало да бъдат затегнати. Ако те са корозирали или нечисти, клемите би трябвало да бъдат почистени или сменени преди наново свързване. Тъй като най-вероятно ще се занимавате с железни принадлежности към батерията, би трябвало да бъдете доста деликатни и да знаете какво вършиме, с цел да не предизвикате късо съединяване.

3. Автомобилът има повреден алтернатор

Ако съумеете да запалите мотора, само че той стопира или в кабината се включва ярка светлина и по-късно се затъмнява, виновникът може да е алтернаторът. Символ на батерията може да се появи и на таблото и даже може да замиришете на изгоряло. Бързото решение на казуса е невероятно, тъй че е по-добре да се консултирате със експерт. Ако генераторът на изменчив ток е повреден, той също по този начин може да повреди батерията.

4. Предаването не се превключва в режим " на луфт "

Автомобилът не пали, в случай че е на скоростна предавка. Проверете превключвателя на предавките, с цел да се уверите, че лостът е подложен против буквата " R ". Ако колата ес автоматизирана скоростна кутия и не започва в режим " на луфт " или започва на предавка, може да е развален неутралният защитен комутатор, което може да бъде доста рисково. Ще ви е нужна помощта на експерт.

5. Проблемът е в ключа за запалването

Превключвателят за запалване трансферира мощ от батерията към съставените елементи на автомобила. Ако няма зареждане на стартера или запалителната система, вие сте закъсали. Един от признаците е светенето на електрически крушки, което значи, че батерията работи, само че нищо друго. Това е работа за сервиз, само че има метод да се опитате да се предотврати проблем. Тъй като ключът за запалване се намира зад цилиндъра за заключване на запалването (мястото, където поставяте ключа), съществуването на тежък ключодържател може да натовари механизма, когато ключът е подложен. Започнете да носите по-малко ключове и по-лек ключодържател със себе си.
 7 аргументи разходът на гориво да се усили фрапантно
7 аргументи разходът на гориво да се усили фрапантно

Харчите от ден на ден на бензиностанцията: Важно е какво предизвиква отрицателните промени

6. Батерията на ключодържателя е мъртва

Ако имате система за пускане на мотора с натискане на бутон и нищо не се случва, когато натиснете бутона " Start ", специфичният ключодържател може да е отговорен. За да задействате бутона, имате потребност от сигнал, който той няма да получи, в случай че батерията на ключодържателя е разредена. Опитайте да промените батерията. Но до тогава доста производители на коли имат или физически ключ, прикрит в ключодържател, или някакъв тип идентификатор без батерия.

7. Стартерът на автомобила е строшен

Стартерът прави съвсем това, което споделя името му: започва мотора, когато поставите ключ или употребявате ключодържател. Ако се опитате да запалите мотора и чувате щракащ тон, може би това е стартерът (въпреки че неработещите стартери не постоянно издават щракащ звук). За да разрешите този проблем, ще ви е нужна и помощта на експерт монтьор.

8. Ангренажният ремък на автомобила

Ангренажният ремък е гумена лента, която върти гърбицата и коляновия вал на мотора в точното време. Ако се повреди, моторът няма да работи. Може да чуете тиктакащ тон отдолу под капака или да чуете включването на стартера, само че не и да запалите колата. Това се случва по-рядко от други вероятни проблеми, защото зъбните колани нормално се раздират, до момента в който моторът работи (което може да е доста лошо), а някои коли към този момент са оборудвани с верижни ремъци, които устоят по-дълго от гумените. Във всеки случай ще се изисква отиване до сервиза.

9. Горивният филтър на автомобила е запушен

Горивните филтри спомагат за доставянето на положително, чисто гориво от резервоара до инжекторите за гориво. Въпреки това този детайл на автомобила нормално са причина за неприятно на мотора, в случай че се запушат, колата стопира. Мръсните горивни филтри могат да бъдат резултат от потреблението на гориво с неприятно качество или огромен пробег без подобаваща поддръжка.

10. Счупен похлупак на разпределителя на запалването

Разпределителят на запалването (делкото) е виновен за посоката на електрическия ток към запалителни свещи, които възпламеняват горивото в цилиндрите. Ако капакът не е сложена компактно или роторът не работи, искрата не минава. Добра вест? Повечето нови коли употребяват обособен бобинов блок, който заменят дистрибутора. При по-старите коли дефектната капачка може да провокира звуци като блъскане или съскане. Обадете се на експерт, който да го реши повредата.

11. Воланът е заключен

Ако кормилото на колата ви се е " забил " в заключено състояние, моторът може да не започва. Не въртете и дърпайте кормилото прекомерно мощно. Вместо това правете по леки странични придвижвания, до момента в който държите ключа в ръката си, или използвайте резервен ключ, в случай че е допустимо. Текущият ви ключ може да е изхабен и да не може да взаимодейства с превключвателите на ключалката.
 Снимка 288403
Източник:

12. Колата няма бензин

Понякога решението на казуса е просто, да не кажем смешно. Не забравяйте, че преди потегляна на път наложително би трябвало да погледнете таблото за датчика за горивото и в случай че е належащо да напълните резервоара. И се пробвайте да не оставяте бензина в резервоара да бъде в прекомерно малко количество.

В студено време влагата от въздуха вътре в резервоара образува конденз и може да замръзне на дъното, образувайки лед, който може да стане причина за проблеми със запалването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР