/ Update Required To play the media you will need

...
/ Update Required To play the media you will need
Коментари Харесай

Учителят - професия, мисия или кауза

 Таня Величкова / Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your.

" Учителят е подстрекател . Ако той успее да разсъни любознанието на децата, да ги въодушеви да желаят да учат още и още, значи е приключил работата си ". Това сподели пред БНР Таня Величкова, преподавател в столичното 75-о учебно заведение. Дълги години Таня беше публицист и водещ в стратегия " Хоризонт ". 

По думите ѝ в образованието през днешния ден се залага доста на развиването на основни умения - сериозно мнение, разкриване на информация, умеене за работа в екип. 

" Ако научим децата да се ориентират в този свят, те ще бъдат способни да се оправят с другите действителности ... Дигиталното образование разчупи класната стая. Трябва да се фокусираме върху това по какъв начин да събудим желанието за развиване и да убедим децата, че ученето е на всички места и във всяка обстановка... Хубаво е, в случай че подтикваме децата да обогатяват речника си . Да развиваме у тях усета от красивия изказ ". 

 Илия Михайлов, фотография: Личен списък
" От 22 години съм в образованието. За мен да си преподавател е специалност, задача, идея, само че и отговорност ". Това показа в предаването  " 12+3 ". 

" Опитвам се да науча децата да бъдат положителни хора ... Надявам се уроците, които претърпяваме дружно, да са забавни. Опитвам се да съм в крайник с времето и се пробвам да ги накарам да осъзнаят нуждата да бъдем сътрудници ". 

Илия Михайло
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР