Уолт Дисни е човекът, измислил Мики Маус. Той работил много

...
Уолт Дисни е човекът, измислил Мики Маус. Той работил много
Коментари Харесай

Уолт Дисни открива първия увеселителен парк Дисниленд

Уолт Дисни е индивидът, измислил Мики Маус. Той работил доста настойчиво, с цел да сътвори свое кино студио. Дисни обичал да прекарва времето с дъщерите си. Той желал да направи място, където всички да се забавляват и където родители и деца да могат да се возят дружно. Приятелите му считали концепцията за налудничава, само че господин Дисни я намирал за добра. Строежа на парка в Анахайм, Калифорния стартира през 1954 година и година по-късно той е открит. Уолт Дисни употребявал телевизионното шоу „ Дисниленд “, с цел да провокира интерес у повече хора да посетят парка.
Откриването на парка на 17 юли 1955 също било излъчено по малкия екран. На този ден доста неща не били в ред. На частното събитие били поканени 11 000 души, само че пристигнали към 30 000. Тъй като асфалта по улиците бил към момента нов, на доста хора им залепнали обувките, дотолкоз, че се наложило да ги събуят. Другият проблем била течащата вода. Уолт Дисни трябвало да избира сред вода за пиянство или вода за тоалетните. Той избрал тази за тоалетните. Въпреки проблемите, които имало в Дисниленд в деня на откриването, паркът постигнал огромен триумф. Две години по-късно броят на посетителите достигнал 1 милион.
На 17 юли 2005 е петдесетгодишния празник от откриването на Дисниленд в Калифорния. На празничната гала тирада са държали губернаторът на щата Калифорния Арнолд Шварценегер, както и дъщерята на Уолт Дисни – Даян Дисни Милър. Церемонията е излъчена на огромни екрани ситуирани в парка и по малките екрани през целия ден. В 16:45, точният час в който Уолт Дисни е държал своята тирада в деня на откриването, е пусната още веднъж във всички Дисниленд паркове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР