Уолстрийт обича добрите новини. А когато става въпрос за напредъка

...
Уолстрийт обича добрите новини. А когато става въпрос за напредъка
Коментари Харесай

Нова доза борсова ваксина

Уолстрийт обича положителните вести. А когато става въпрос за напредъка по създаването на ваксина във времена на пандемия, вложителите даже и не чакат да чуят края й. Това, което натисна спусъка на оптимизма в понеделник, беше новината от щатската биотехнологична компания Moderna, че първичните резултати от тестванията с тестовата ваксина за COVID-19 са обещаващи. Резултатът беше незабавен - показателите на Уолстрийт се покачиха с 2.5-4%, акциите на Moderna - с съвсем 20%.
Илюстрация
Увеличаване
[Investing.com] Смаляване

Зелената вълна заля и самолетните компании и туристическите компании - от най-губещите до неотдавна, в понеделник и вторник те оглавиха водачите по облаги, въпреки и за ден. Новините от биотехнологичния бранш се комбинират с очакванията за бързо икономическо възобновяване и разхлабването на противоепидемичните ограничения. Пазарите се усещат спокойни и поради предстоящата поддръжка от централните банки.
Илюстрация
Увеличаване
[Investing.com] Смаляване

Moderna е направила извода за напредъка по своята ваксина въз основата на данните от първата фаза на клиничните тествания, чиято цел е да открият дали медикаментът е безвреден и провокира имунен отговор. В тестванията вземат участие няколко десетки доброволци, като откривателите на биотехнологичната компания към този момент са изследвали равнището на формираните антитела на осем от тях. Данните сочат, че всичките осем души са развили антитела, които надвишават равнищата в преболедувалите COVID-19.

Според медицинския шеф на Moderna Тал Закс всичко това значи, че имунизацията най-вероятно ще проработи и ще бъде налична за всеобща приложимост през януари. В момента тече втора фаза от тестванията на медикамента с присъединяване на няколкостотин души, а третият и финален стадий, при който ще бъдат ваксинирани няколко десетки хиляди доброволци, би трябвало да започва през юли. Всички тези очаквания са повода акциите на Moderna да нарастнат с над 300% за три месеца.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР