Университетска болница „Св. Екатерина“ бе избрана за център, в който

...
Университетска болница „Св. Екатерина“ бе избрана за център, в който
Коментари Харесай

В УМБАЛ "Св. Екатерина" бе имплантирано уникално за региона дефибрилиращо устройство



Университетска болница „ Св. Екатерина “ бе определена за център, в който да се имлантира за първи път в района, неповторимо дефибрилиращо устройство за ресинхронизираща терапия (CRT-D), което е единствено с два електрода и дава опция за цялостна предсърдна диагностика, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Устройството е последно потомство и е съвместимо с ЯМР.

Изборът на Университетска болница „ Св. Екатерина “ е подбуден от репутацията й на водеща болница, профилирана в сърдечно-съдовата патология и е изработен всред 25 лечебни заведения от 5 страни в Югоизточна Европа от водеща европейска компания в производството на устройства за кардиостимулация. Водещ фактор е и съществуването на екип от лекари – експерти, зает към медицинските нововъведения и внедряването на нови технологии в ежедневната им активност.

На 14.09.2017 година, устройството (CRT-D) бе вградено сполучливо и без затруднения на 54 – годишен мъж с исхемична кардиомиопатия, пристъпи на камерно мъждене и сърдечна непълнота. Имплантацията е осъществена от доцент доктор Светослав Йовев, Завеждащ Отделение по кардиостимулация в УМБАЛ „ Св. Екатерина “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР