Университет в Германия предлага стипендии за безделие на хора, които

...
Университет в Германия предлага стипендии за безделие на хора, които
Коментари Харесай

Университет плаща 1600 евро, за да не правите нищо

Университет в Германия предлага " стипендии за бездействие " на хора, които съществено са решили да не вършат безусловно нищо и би трябвало да го потвърдят при кандидатстването.

Университетът за изящни изкуства в Хамбург разгласи 3 стипендии от по 1600 евро за претенденти от цяла Германия. Желаещите да вземат участие могат да показват своите анонимни оферти до 15 септември и ще би трябвало да убедят журито, че определената от тях област на " интензивно безучастие " е изключително впечатляваща или уместна, написа английският вестник Guardian.

Формулярът за кандидатстване се състои единствено от 4 въпроса: Какво не желаете да вършиме?; За какъв брой време не желаете да го вършиме?; Защо е значимо да не вършиме тъкмо това нещо?; Защо сте подобаващият човек да не го прави?

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Мразите усилената активност и напрежението? Не се тревожете –...

" Да не вършиме нищо не е доста елементарно ", споделя създателят на програмата Фридрих декор Борис, проектант, който се занимава с доктрина на дизайна. " Искаме да се съсредоточим върху дейното безучастие. Ако кажете, че няма да се поместите една седмица, това е впечатляващо. Ако предложите да не се движите и да мислите, това е още по-добре. "

Идеята, която стои зад плана, поражда от полемика за привидното несъгласие в обществото, което предизвиква устойчивото развиване, като по едно и също време прави оценка високо триумфа, споделя Фон Борис. " Тази стратегия не е смешка, а опит със съществени планове - по какъв начин можете да преобърнете общество, което е структурирано към преследването на триумфи? "

Стипендиите ще бъдат изплатели след представянето на отчет за дейностите в средата на януари 2021 година, само че декор Борис съобщи, че дотацията не зависи от въздействието на постигнатото, а тези, които не съумеят да изпълнят обещанието си за бездействие, няма да да бъде ощетени.

Кандидатите са свободни да дефинират продължителността на своето безучастие. " Ако кажете, че няма да спите, можете да го извършите единствено за няколко дни ", сподели декор Борис. " Но в случай че кажете, че няма да пазарувате, това е нещо, което бихте могли да вършиме доста по-дълго. "

Всички оферти ще бъдат част от галерия, наречена " Училище на маловажността: Към по-добър живот ", която се открива в университета през ноември. Тя ще бъде структурирана към въпроса: " От какво да се въздържа, тъй че животът ми да има по-малко негативни последици върху живота на другите? "
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР