Универсалността на смартфоните и техните все по-усъвършенствани камери не само

...
Универсалността на смартфоните и техните все по-усъвършенствани камери не само
Коментари Харесай

Смартфоните и Apple доминират във фотографията

Универсалността на смарт телефоните и техните все по-усъвършенствани камери освен докара до взрив в цифровата снимка, само че и до фрапантен спад в продажбите на цифрови фотоапарати от 2010 година насам. Според новите данни, оповестени от платформата за шерване на фотоси Flickr, точно камери на смарт телефони са създали 50% от всички фотоси, качени на уеб страницата през 2017 година.

Още по-впечатляващо е, че iPhone на Apple е най-популярната камера измежду феновете и професионалните фотографи във Flickr , като оставя надалеч зад себе си профилирани производители като Canon и Nikon. Всъщност девет от десетте най-използвани камери са разнообразни модели iPhone, което съставлява общ дял от 54% измежду първите 100 устройства.

Като се вземе поради, че смарт технологиите се развиват непрекъснато, несъмнено е мъчно да си представим, че тази наклонност скоро ще се промени. Просто е някак безсмислено да носите спомагателна камера или фотоапарат, откакто вашият смарт телефон постоянно е разполагаем в джоба ви, а и фотосите, които вършат множеството нови модели, имат задоволително положително качество. Стига, схваща си, да не сте експерт.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР