Унищожената зелена площ пред детска градина „Славей“ на ул. „Полковник

...
Унищожената зелена площ пред детска градина „Славей“ на ул. „Полковник
Коментари Харесай

Спират паркирането пред детска градина с нова зеленина

Унищожената зелена повърхност пред детска градина „ Славей “ на ул. „ Полковник Сава Муткуров “ ще бъде възобновена. Това съобщи шефът на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев след инспекция по сигнали на жители.



В момента мястото е необмислено отъпкано от непрекъснато паркиращи коли, само че с слагането на подобаващи преградни детайли скоро достъпът им ще бъде усложнен.

Още тази заран стартира обработката на терена. Предстои обогатяване с хумусна почва за засаждане на подобаваща растителност, която да служи като естествена зелена преграда пред колите. Нови пейки и кошчета за боклуци ще се слагат начело. Наесен се планува да бъдат засадени нови дървета и шубраци.



Междувременно екипи на „ Градини и паркове “ ще отстранен паразитна растителност, а пред директорката на ДГ „ Славей “ Любка Биволарска шефът Козарев даде обещание да оформят короните на големите дървета в двора на градината, откакто децата излязат във почивка.

По неотложност идната седмица ще бъде отрязано огромно дърво от типа софора, защото в основата му се е образувала огромна хралупа, има заплаха да падне и да нанесе вреди.



На инспекцията участва и гражданският деятел Асен Костов, който също е алармирал за казуса с превзетата от коли зелена повърхност. Веселин Козарев е безапелационен, че от общинското дружество реагират на всяко предложение или сигнал от жители.

Телефонът на „ Градини и паркове “ е 032/624 301.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР