Unilever Corporation обяви продажбата на своя козметичен бизнес Elida Beauty

...
Unilever Corporation обяви продажбата на своя козметичен бизнес Elida Beauty
Коментари Харесай

Unilever продава козметичния си бизнес Elida Beauty

Unilever Corporation разгласи продажбата на своя козметичен бизнес Elida Beauty на американския капиталов фонд Yellow Wood Partners. Сумата на договорката не се разкрива, приходите на подразделението за предходната година възлизат на към €800 млн. Очаква се договорката да бъде приключена доникъде на идната година.

Elida включва към 20 козметични марки, в това число Timotei, Q-Tips, Brut, Cares, Tigi. Unilever се опита да продаде Elida през 2021 година Както пишат медиите, тогава тя не беше удовлетворена от изискванията на офертите за покупка. През септември тя още веднъж стартира да търси покупател за бизнеса.

Преди няколко месеца изпълнителният шеф на Unilever Хайн Шумахер сподели, че компанията възнамерява да се концентрира върху развиването на 30 основни марки, които съставляват 70% от продажбите на компанията. Преди това компанията се опита да понижи портфолиото си от марки през последните години и да се концентрира върху няколко основни области. През 2021 година Unilever продаде бизнеса си с чай, включващ марките Lipton, Brooke Bond и други, за €4,5 милиарда През май същата Yellow Wood Partners купи козметичната марка Suave от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР