УниКредит Булбанк представи своите ексклузивни инвестиционни решения за пазара на

...
УниКредит Булбанк представи своите ексклузивни инвестиционни решения за пазара на
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк представи новите инвестиционни възможности на onemarkets Fund

УниКредит Булбанк показа своите извънредни капиталови решения за пазара на вложения в България посредством въвеждането на фондовете onemarkets. Богатият набор от капиталови тактики обезпечава на българските вложители опцията да се възползват от богатия опит на одобрени водачи в ръководството на активи като Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, BlackRock, Pimco, Amundi и Allianz Global Investors. 

На особено медийно събитие Цветанка Минчева, Главен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк, и Борислав Генов, Директор Бaнкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, дружно с представители на сътрудниците на УниКредит във фонда onemarkets - Ищван Ал Хилал, CFA, началник на отдел " Централна и Източна Европа " във Fidelity International и Адриан Пуш, управител продажби за Австрия и ЦИЕ в Pictet Asset Management, показаха новата продуктова линия на групата - УниКредит - фонда onemarkets. 

Тази неповторима продуктова платформа дава извънредна опция на всички европейски вложители, в това число повече от 15 млн. клиенти на групата УниКредит, да влагат във фондове интензивно ръководени в съдействие с водещи международни сдружения за ръководство на активи. Инвестиционните тактики на onemarkets Fund разрешават на българските вложители да се възползват от опита на международни водачи в ръководството на активи, в това число 5 от 10-те най-големи сдружения за ръководство на активи в света за 2023 година.

По време на срещата Цветанка Минчева, Главен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк, показа, че през последните 20 години, като водач в дистрибуцията на фондове в България с над 27% пазарен дял към 2023, УниКредит Булбанк приема отговорността да обезпечи на българските вложители достъп до най-качествените решения за икономисване и вложение в света.



Тя разяснява: „ Мисията ни през последните 20 години остава същата - да разпространяваме знанията и да предоставяме достъп до благоприятни условия на от ден на ден клиенти. Светът на ръководството на активи предлага огромно многообразие от капиталови решения, материализиращи потвърдения капацитет на финансовите пазари. Целта ни е да предлагаме ефикасни благоприятни условия за диверсификация на спестяванията, такива с все по-висока добавена стойност за българските вложители. ” 

Борислав Генов, Директор Бaнкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, подчертава върху големия неразвит капацитет на българския пазар на вложения и опцията за реализиране на рентабилност на българските вложители. Въпреки че вложенията от семейства и предприятия в интензивно ръководени фондове за последните 10 г.  изпреварват 5 пъти растежа на депозитите, към момента ( с 3 лева на 100 лева депозит) страната е надалеч от междинните равнища на вложения по отношение на депозити при семействата в Централна Европа (16 евро по отношение на 100 евро депозит).



„ Българските вложители имат разполагаем големия капацитет на международните финансови пазари, доказаващ се във времето. За да се възползваме от него, са ни нужни три неща – висок клас капиталови артикули, деликатно обмисляне и професионално ръководство – ние сме тук, с цел да им предоставим и трите “, показа той.

Адриан Пуш, управител продажби за Австрия и ЦИЕ в Pictet Asset Management разяснява:



" Щастливи сме да си партнираме с УниКредит Булбанк и да предоставим на българските вложители експертния опит на Pictet Asset Management в региона на тематичните фондове. Мощни софтуерни, екологични и социално-икономически сили трансформират международната стопанска система. Ние дефинираме тези дълготрайни въздействия с  изменящ капацитет като " мегатенденции ". Стратегията на Pictet Asset Management дават опция на вложителите да се възползват от тези трайни трендове и от изключителния капацитет за напредък, който те оферират. "

Като самостоятелна, частна швейцарска финансова институция, Pictet Asset Management съхранява и усилва благосъстоянието на клиентите си от 1805 година насам. Pictet Asset Management е част от швейцарската финансова група Pictet Group, която ръководи уравновесена тактика с фокус върху дълготрайните структурни фактори за напредък, като изменението на климата, цифровизация и демографския напредък. Водещата експертиза и дългогодишният опит на Pictet Asset Management е в региона на тематичните вложения с фокус върху екологични тематики или браншове, основни в концепцията за резистентност.



" Радваме се да бъдем стратегически сътрудник на УниКредит в международен мащаб. Стратегията, по която работим дружно, изцяло подхожда на тактиката ни за продажби в ЦИЕ. Рисковият профил на дивидентните акции направи нашите решения до момента най-продаваните акции в района, а с фонда onemarkets сме уверени, че можем да достигнем още едно равнище нагоре ", разяснява Ищван Ал Хилал, CFA, началник на отдел " Централна и Източна Европа " във Fidelity International. 

Fidelity International е един от най-големите самостоятелни управител на активи в света, ръководещ над 700 милиона $ във взаимни, пенсионни и индексни фондове. Управляващият актив към момента е частно владеене, което разрешава следването на дълготрайна тактика. По отношение на тактиката на onemarkets, фокусът на Fidelity International е върху портфолио с ниска волатилност, съдържащо определени компании с висока пазарна капитализация (над 4 милиарда долара) и история на високи дивиденти. Изборът на акции на компании, плащащи дивиденти, цели да превъзмогне пазарния цикъл, ограничавайки пазарната волатилност спрямо пазара на акции.

В резултат на партньорството с водещи имена в ръководството на активи, УниКредит Булбанк, като част от групата УниКредит, доставя верните принадлежности за вложения посредством решенията на фонда onemarkets. Тези нови капиталови благоприятни условия съставляват значима стъпка за развиването на българския пазар на вложения и дават на вложителите опция да се възползват от капацитета на финансовите пазари и да усилят доходността на своите портфейли.

Последвайте канала на

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР