Уникредит Булбанк е най-голямата кредитна институция с наситена клонова мрежа,

...
Уникредит Булбанк е най-голямата кредитна институция с наситена клонова мрежа,
Коментари Харесай

Уникредит Булбанк ще предлага на клиентите си застраховки на "Алианц"

Уникредит Булбанк е най-голямата кредитна институция с наситена клонова мрежа, над 1 млн. клиенти и 18.5% дял в ипотечното кредитиране за 2017 година Това е сегментът, който генерира най-вече застраховки " Живот ", " Имущество " и " Злополуки "

© Цветелина Белутова Още по тематиката
FT: Unicredit обмисля обединение със Societe Generale

Двете банки имат поделения в България - Уникредит Булбанк и Сосиете женерал Експресбанк
4 юни 2018
Александър Проценко: Имаме вкус да растем тук, изключително в застраховането

Председателят на изпълнителния комитет на " Алианц България холдинг " пред " Капитал "
1 юни 2018
Приключи придобиването на " ОББ Метлайф " от ДЗИ

Името на компанията ще бъде променено на " ОББ Животозастраховане "
18 мар 2018 Най-голямата банка в България Уникредит Булбанк ще предлага на клиентите си застрахователни артикули на " Алианц " по силата на контракт за дълготрайно партньорство. Това ще даде ексклузивитет за доставчика на рискови покрития и има капацитет да укрепи позициите му в мощно конкурентния локален пазар на животозастраховане и злополуки.

Сътрудничеството е резултат от два контракта на групово ниво, подписани от Unicredit Group с немската Allianz и италианската Generali. Те плануват работа в тясно съдействие на общо девет пазара. Банката няма собствен осигурител, по тази причина е решила да избере съответни сътрудници.

Хеттрик

Сделката е движена от централите на банката и застрахователните групи и визира бизнеса им в страни от Централна и Източна Европа. Не излиза наяве дали Unicredit е разкрила тип конкурсна процедура и дали предпочетените застрахователи са имали конкуренция, или договорите са резултат от двустранни договаряния сред сътрудници.

От оповестената дотук информация излиза наяве, че съдействието с Allianz ще е по линия на потребителските застраховки и ще обхване пазарите в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия. С Generali контрактът е за дистрибуция на застрахователни артикули, които обезпечават отбрана на заплащанията па заеми на дребни и междинни предприятия, като България не е включена в пакета, само че за сметка на това в него е Сърбия и Босна и Херцеговина.

Тъй като за всяка страна ще се изготвят самостоятелни контракти сред банка и осигурител, съобразени със спецификите на локалните законодателства, на този стадий не може да се каже какъв е хоризонтът на партньорството и за какъв брой години напред застрахователите ще могат да употребяват с ексклузивитет развития франчайз на банката.

Очакванията, изразени в прессъобщение на Unicredit, са, че дейно дистрибуцията на застраховки по силата на новото съдействие ще стартира през втората половина на 2018 година

Стратегическите цели зад договорката са за реализиране на синергии, които да подсилят бизнеса на всички участници, още повече че всички те са определили пазара на Централна и Източна Европа като основен за бъдещия им напредък. Чрез продуктите на водещи европейски компании банката ще може да предложи по-широк набор от услуги на клиентите си в района. От своя страна застрахователите ще могат да се възползват от пазарния капацитет на огромната клонова мрежа и цифрови канали на Unicredit на пазари, където проникването на рискови покрития е едва и занапред ще пораства.

Позната формула

В България Уникредит Булбанк е най-голямата кредитна институция с наситена клонова мрежа, над 1 млн. клиенти и 18.5% дял в ипотечното кредитиране по данни за 2017 година Това е сегментът, който генерира най-вече застраховки " Живот ", " Имущество " и " Злополуки ", защото нормално са наложителни при отпущането на финансиране за покупка на парцел. Европейските регулации и Кодексът за застраховането дават независимост на клиента да избира доставчика на застраховка, само че сходни партньорства могат да създадат офертите на сътрудниците по-изгодни или най-малко по-промотирани.

И преди контракта за съдействие с банката " Алианц България " е водач в животозастраховането със записани награди за над 100 млн. лева за предходната година, което й отрежда 22.4% дял по този тип застраховки. Малко над 14% е делът й в застраховката " Пожар ", а над 10% - при имуществените покрития. Застрахователят и в този момент работи с клиенти на Уникредит Булбанк, само че дистрибутира застраховки в страната и през своята Алианц банк България и търси синергия с пенсионно-осигурителното си сдружение.

Формулата за потребление на банковия франчайз канал за дистрибуция на финансови артикули се употребява необятно, като с изключение на в застраховането работи и при дистрибуция на дялове от взаимни фондове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР