Уникална за България иновативна система, която да следи за безопасността

...
Уникална за България иновативна система, която да следи за безопасността
Коментари Харесай

Иновативна система ще следи за безопасността по нашето Черноморие

Уникална за България новаторска система, която да следи за сигурността по нашето Черноморие, ще бъде внедрена, с цел да сплотява информация от разнообразни държавни институции. Тя бе показана през днешния ден във Варна, като е по план " Внедряване на интегрирано българско морско наблюдаване (ИнБулМарС), основано на обща среда за продан на информация за наблюдаване на морската територия на Европейски Съюз, научи кореспондент на Varna24.bg .

Чрез нея в действително време, посредством 22 работни станции, ще се следи и получава информация за нещата, които се случват в морска среда - трафик на кораби, възможни произшествия с плавателни съдове, нарушавания на границата, предварителна защита на морската сигурност и други

Общата среда за продан на информация е по самодейност на Европейския съюз, като има за цел да направи съществуващите системи оперативно съвместими, да усъвършенства обмена на класифицирана и некласифицирана информация от разнообразни браншове и други

По нея се построява високонадежден център за данни - национална инфраструктура и доставка, апаратура и персонализация на графичен потребителски интерфейс за интегрирано морско наблюдаване, позволяващи трансграничен и междусекторен продан на информация, в границите на България и Европейския съюз.

Бенефициент на плана е Изпълнителна организация " Морска администрация ", с сътрудници: Българските военноморски сили, Изпълнителна организация по Рибарство и аквакултури, гранична полиция, Агенция " Митници ", а наблюдаващ е ДАНС. Проектът е на стойност близо 3 милиона лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР