Уникална по рода си безплатна полева болница обикаля страната. След

...
Уникална по рода си безплатна полева болница обикаля страната. След
Коментари Харесай

Мобилна поликлиника извършва безплатни прегледи из страната

Уникална по рода си безвъзмездна полева болница обикаля страната. След като предходната седмица диагностичният комплекс беше в региона на Силистра, в този момент е отворил порти в центъра на град Стражица, оповестява Нова телевизия.

Прегледите са безвъзмездни и разполагаем на всички, които нямат опция да употребяват услугите на българската здравна система или пък не са удовлетворени от нея.

В мобилната поликлиника работи българския доктор доктор Стоян Гърков, живял дълги години в Съединените щати. Всъщностполеватаболница е подаяние от него. Всекидневно той съумява да съветва над 150 души.

Плановете са обиколката на полевата болница да продължи и в други краища на страната.

Макар че задачата на д-рГръков е да лекува, за него по-големият триумф ще е да накара всеки собствен пациент да промени метода си на живот.

Новината за " зелената линейка” в Стражица се беше популяризирала мълниеносно. Веднага щом спонтанната поликлиника се разпъна край киното в града, хората започнаха да се записват за обзор.

На опашката доминират възрастните хора - тези, за които здравната система наподобява най-далечна и недостъпна. Дори чакането пред кабинетите в лечебните заведения за тях е непостижимо. Затова оборудваната мобилна поликлиника е безусловно пред вратите на хората в потребност. Всеки пациент получава проучвания, които другояче биха коствали над 100 лв..

Един от уредите за секунди прави проучване на костната компактност. Наблюденията от обиколката на зелената кола за спешна помощ досега демонстрират, че при по-възрастните резултатите са тревожни.

След като всеки премине през няколкото кабинета навън и получи нужните първоначални проучвания, идва ред на консултацията с доктор Гръков. Неговите наблюдения демонстрират, че най-честият проблем на пациентите е високото кръвно налягане.

Зелената кола за спешна помощ на фондация " Адра” ще обиколи цялата страна с концепцията да помогне на допустимо най-вече хора. Приоритетни са регионите, където стандартът на живот е по-нисък, а здравната грижа - по-оскъдна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР