Уникален естествен тор за стайните ви растения Цветята в къщата

...
Уникален естествен тор за стайните ви растения Цветята в къщата
Коментари Харесай

Уникален естествен тор за стайните ви растения

Уникален натурален тор за стайните ви растения

Цветята в къщата постоянно основават комфорт и уют. Ако имате доста цветя вкъщи, знаете, че те се нуждаят от подобаваща грижа. За да ви радват с прелестните си цветове, би трябвало да ги подхранвате постоянно. Вместо да си купувате подготвени препарати, пригответе си естествени средства за тази цел.

Има естествени торове, които са подобаващи за потребление за стайни растения.

Необходими съставки:
1 чаена лъжичка захар
30 мл. паста за зъби
отвара от картофи
утайка от кафе

Добре е да подхранвате цветята със захар, защото захарта съдържа глюкоза и фруктоза. От своя страна, глюкозата за растенията е източник на сила. За да ги подхраните, посипете отмерено по повърхността на земята 1 чаена лъжичка захар и по-късно полейте цветята. Извършвайте това поддържане един път седмично.

Стайните цветя не обичат кисела почва, а пастата за зъби ще ви помогне да се справите с това. Изстискайте 30 мл. паста за зъби в 1 литър вода и полейте растението. Освен това, калцият ще отиде непосредствено в почвата и ще подхрани корените.

Растенията обичат нишестето. Когато варите картофи, не изливайте водата, а я използвайте за поливане на стайните растения.

Добавете употребяваната наслойка от кафе в почвата на стайните растения. Кафето съдържа доста азот, а растенията го обичат доста. Освен това, утайката от кафето добре разхлабва почвата, което също е потребно за растенията.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР