Унгарското правителство заяви днес, че е сключило споразумение да купи

...
Унгарското правителство заяви днес, че е сключило споразумение да купи
Коментари Харесай

Унгария ще купи големи количества от руската ваксина

Унгарското държавно управление съобщи през днешния ден, че е сключило съглашение да купи " огромни количества " от съветската ваксина " Спутник V ", макар че тя още не е утвърдена от европейските здравни управляващи, съобщи Франс прес.

Външният министър Петер Сиярто, който е на посещаване в Москва, направи това изказване във видеоклип, качен във Facebook, и даде обещание по-късно да даде детайлности.

Заради пандемията в Унгария всеки ден умират по 100-150 души, страната търпи огромни стопански загуби от рестриктивните ограничения и имунизацията би трябвало да се форсира, добави той, представен от ТАСС.

Тази седмица унгарският регулатор позволи потреблението на съветския препарат на фона на рецензиите, отправяни от Будапеща към европейската организация по медикаментите, че " бави " процедурата за утвърждение на имунизацията, напомня Агенция Франс Прес. В Европейски Съюз са позволени единствено две ваксини - на Pfizer/BioNtech и на Moderna, а до края на месеца се чака мнение за AstraZeneca, употребена към този момент във Англия.

След снощната видеосреща на върха на Европейски Съюз по този въпрос през днешния ден унгарският министър председател Виктор Орбан още веднъж даде израз на нетърпението си. " Трябва да признаем, че нещо не върви както би трябвало на нивото на Европейски Съюз ", съобщи той в седмичното си радиоинтервю. Той сподели, че щом страната няма задоволително ваксини от общността, би трябвало да вземе съветската. " Не може унгарците да умират поради това ", добави министър председателят, постоянно влизащ в битки с Брюксел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР