Унгарското правителство е получило уверения от българските и сръбските си

...
Унгарското правителство е получило уверения от българските и сръбските си
Коментари Харесай

Унгария е получила уверение от България за безпроблемен транзит на руски газ

Унгарското държавно управление е получило уверения от българските и сръбските си сътрудници, че ще обезпечат непрестанен пренос на съветски газ през техните територии за унгарските консуматори. Това заяви унгарският министър на външните работи и външноикономическите връзки Петер Сиярто по отношение на решението на " Газпром " да спре доставките на гориво за България заради отхвърли на страната да заплаща в рубли.

" Засега виждаме, че директният маршрут работи добре, само че, несъмнено, обръщаме огромно внимание на това и сме в контакт с нашите български, сръбски и съветски сътрудници ", сподели той в диалог с публицисти, който беше излъчен на страницата му във Фейсбук.

Сиярто, който сега е на посещаване в Ню Йорк, съобщи, че е разговарял по телефона с българския министър на енергетиката Александър Николов и със сръбския заместител министър-председател и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович, които са го уверили, че доставките на съветски газ за Унгария през техните страни ще се реализират безпроблемно.

Унгария получава по-голямата част от вноса си на газ от Русия - 3,5 милиарда кубични метра годишно, или към 10 милиона кубични метра дневно - по така наречен южен маршрут през Турция, България и Сърбия.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР