Унгарският премиер Виктор Орбан предложи да отвори коридори през страната

...
Унгарският премиер Виктор Орбан предложи да отвори коридори през страната
Коментари Харесай

Премиерът Орбан предложи да отвори коридор за бежанци, ако Западът го поиска |

Унгарският министър председател Виктор Орбан предложи да отвори коридори през страната за бежанци и мигранти, водещи на запад, в случай че Западът го изиска , съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако се нуждаете от тях, вземете ги ", заяви той. 

Предложението му идва на фона на продължаващия приток от мигранти към Европейски Съюз през Беларус. По-рано тази година президентът Александър Лукашенко разгласи в отговор на глобите на Европейски Съюз, наложени на страната му, че към този момент няма да стопира мигранти по пътя им към Европейския съюз. Европейски Съюз пък го упрекна в образуване на транспорт на хора от региони в рецесия.

През първите четири дни на ноември повече от 80 мъже и дами са били спрени при опит незаконно да влязат в североизточната немска провинция Мекленбург-Предна Померания, която се намира на границата с Полша. Задържаните през октомври са общо 749 души. Повечето от тях са пристигнали от Ирак и Иран, а някои - от Сирия и Йемен.

Премиерът Орбан, който е на власт от 2010 година, направи на практика невероятно кандидатстването за леговище в Унгария. През 2015 година той подреди издигането на железна ограда на границата със прилежаща Сърбия, отбелязва ДПА.

Бежанците и мигрантите, арестувани в Унгария, се депортират от управляващите назад в Сърбия без в допълнение произвеждане.

Според бранители на човешките права и Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации тази процедура е незаконна. А съгласно Европейски Съюз политиката на страната за даване на леговище нарушава европейските и интернационалните закони. Това е и повода против Унгария да са стартирани няколко процедури за нарушаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР