Унгарският премиер Виктор Орбан обяви в края на миналия месец,

...
Унгарският премиер Виктор Орбан обяви в края на миналия месец,
Коментари Харесай

Унгария е първата европейска страна, която ще ваксинира юноши

Унгарският министър председател Виктор Орбан разгласи в края на предишния месец, че младежи на възраст сред 16 и 18 години ще могат да получат имунизацията на „ Пфайзер “. Вече над 90 000 младежи са се записали, като ще им е належащо родителско позволение, оповестява " Евронюз ".

17-годишният Тамас Сефер е решил да се имунизира, с цел да отбрани фамилията си, защото има вяра, че това може да е пътят към " естествен “ живот.

" Очаквам с неспокойствие да получа имунизацията. Когато за първи път беше оповестено, че моята възрастова група може да бъде имунизирана, се поколебах..., само че няколко седмици преди да стартират публично имунизациите, знаех, че да, би трябвало да се имунизирам ", сподели той.

Според вирусолога Миклош Русвай младежите също са застрашени от вируса . Симптомите на Ковид-19 постоянно се демонстрират месеци след превозване на инфекцията, заради което Русвай споделя, че е значимо по-младите хора да получават имунизацията.

" 6 до 11-годишните към този момент се имунизират в пилотни групи. Вярвам, че до есента, когато стартира идната образователна година, всички деца в учебна възраст ще могат да вървят на учебно заведение имунизирани ", убеден е Русвай.

В Унгария има шест препарата против Ковид-19. Освен Пфайзер/Бионтех, която към този момент е единствената утвърдена за младежи, са разполагаем имунизациите „ Модерна “, „ АстраЗенека “ и „ Джонсън и Джонсън “, както и китайската „ Синофарм “ и съветската „ Спутник V “, заяви БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР