Унгарският лекарствен регулатор вероятно ще даде ясен отговор“ до няколко

...
Унгарският лекарствен регулатор вероятно ще даде ясен отговор“ до няколко
Коментари Харесай

Унгария възнамерява да ползва китайска ваксина срещу Covid-19

Унгарският лекарствен регулатор евентуално ще даде „ явен отговор “ до няколко дни дали страната може да стартира да употребява за всеобща имунизация, заяви през днешния ден министър председателят, представен от Ройтерс.
Правителството му се стреми да даде подтик на имунизирането и разгласи през вчерашния ден, че е постигнало договорка с китайската компания „ Синофарм “ да купи от нейната ваксина.
 Русия може скоро да утвърди трета своя ваксина против Covid-19 Русия може скоро да утвърди трета своя ваксина против Covid-19
Русия може да премине към одобрение на третата създадена в страната ваксина против ковид през идващите дни, съобщи в петък Ан...
Така Унгария може да стане първата страна от Евросъюза, която да утвърди и да стартира да употребява китайска ваксина против Covid-19.
В четвъртък страната утвърди закупуването на ваксини отвън централизираната скица на Европейски Съюз, откакто външният министър се оплака от „ скандално бавните “ процедури на Брюксел по въпроса.
„ Поисках регулаторът да работи деликатно, само че колкото се може по-бързо да се произнесе…, защото има над милион дози от китайската ваксина, които можем да употребяваме в границите на няколко дни “, съобщи Орбан.
Той настоя, че потенциалът за имунизация на Унгария е надалеч по-голям от количествата, налични посредством доставките на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР