Унгарската компания за търговия с автомобили Реалсистема (Realszisztema) отлага плановете

...
Унгарската компания за търговия с автомобили Реалсистема (Realszisztema) отлага плановете
Коментари Харесай

Орбан управлява Унгария от десетилетие. Дали пандемията може да го свали от власт?

Унгарската компания за търговия с коли " Реалсистема " (Realszisztema) отсрочва проектите си за създаване на сервизен център и склад на стойност 1,7 млн. $. Компанията за авточасти " Ей Джи Си Глас-Унгария " (AGC Glass Hungary) също се отхвърля от упоритостите си за разширение, пред лицето на бъдеще с по-малко служащи и спадащи продажби. Двете компании са част от автоиндиустрия, която до неотдавна бе мотор на мощна унгарска стопанска система и бранш, с който министър председателят Виктор Орбан се гордееше като удостоверение за сполучливото си водачество на нацията.

" Реалсистема " и някои други маджарски компании претърпяха първата вълна на пандемията от КОВИД-19 сносно. Сега обаче те се приготвят за втора вълна, която внася ново чувство за неустановеност в бизнес проектите им и чиито стопански последствия се чака да продължат и през 2021 година, че и оттатък.

Влошените вероятности пред Унгария може да се окажат най-голямата опасност за продължаващото към този момент десетилетие ръководство на Орбан, до момента в който той се готви да се яви на парламентарни избори през първата половина 2022 година

Орбан, чиято заявена цел е да трансформира страната си в " нелиберална народна власт ", си завоюва рецензии в чужбина поради антиимигрантската си изразителност и радикални промени и обвинявания в авторитарност от Европейския съюз, които той отхвърля.

Въпреки това Орбан се радва на трайна известност в страната си, спечелвайки три следващи мандата, с което стана най-дълго ръководещият посткомунистически водач в Унгария, и нееднократно е показвал способността си да изведе десетки хиляди последователи на улицата. Той обаче постоянно е разчитал на стопанската система като главен инструмент за печелене на гласове, да вземем за пример посредством мощна финансова поддръжка за фамилиите, и се хвали с ролята си за развиването на промишлености като автомобилната и за израстването на обширна система от снабдители към автомобилните фабрики.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР