Унгария ще разпололожи специални военни формирования, за да наблюдават операциите

...
Унгария ще разпололожи специални военни формирования, за да наблюдават операциите
Коментари Харесай

Унгария праща военни, за да наблюдават водещи компании

Унгария ще разпололожи специфични военни формирования, с цел да следят интервенциите в 140 огромни компании, които обезпечават сериозно значими услуги по време на пандемията. Това разгласи министърът на защитата Тибор Бенко.

Тези екипи ще са смесени - те се състоят от бойци, служители на реда и чиновници на гражданска отбрана. Тяхната цел е да предоставятна военното министерство информация за положението и проблемите, които срещат тези компании.

Премиерът Виктор Орбан разгласи изключително състояние през предходната седмица поради разпространяването на вируса. Според публични данни до момента 73 души в Унгария са се заразили до момента. Един човек е умрял, двама са се възстановили, а 124 души са под карантина.

“Една от дилемите на тези специфични формирования е да подсигуряват работата и сигурността на тези маджарски компании, тези сериозно значими за страната “, сподели Бенко. Той не уточни кои са тези сдружения, само че сподели, че в листата са енергийни, телекомуникационни и транспортни компании, както и такива, които работят в здравния бранш.

Той не изключи скоро и други компании да бъдат следени по този метод от военното министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР