Унгария с твърд тон атакува като неприемлива временна сделка на

...
Унгария с твърд тон атакува като неприемлива временна сделка на
Коментари Харесай

Унгария видя консенсуса за промени в условията на еврофинансиране като изнудване

Унгария с корав звук нападна като " неприемлива " краткотрайна договорка на Европейски Съюз за с механизъм, който изисква от страните да съблюдават европейските правила за народна власт, съобщи AFP.
„ Неприемливо е Европейският парламент да не стопира политическо и идеологическо изнудване на Унгария “, съобщи министърът на правораздаването Юдит Варга за съглашението сред Европейския парламент и страните членки на блока.
 Има единодушие: От върховенството на закона ще зависят еврофондовете Има единодушие: От върховенството на закона ще зависят еврофондовете
Европейският парламент (ЕП) съумя да реализира консенсус с Европейския съвет по отношение на клаузата за върховенството на закона (върховенството...
Припомняме, че Европейският парламент (ЕП) съумя да реализира консенсус с Европейския съвет по отношение на клаузата за върховенството на закона (върховенството на правото).
Това е станало в така наречен триалог – процедура по изглаждане на законодателна самодейност, по която Екологичен потенциал, Съвета и Европейска комисия има противоречие. Тепърва би трябвало съответните институции още веднъж да гласоподават и одобрят контрактуваното. Какво е контрактувано? Върховенството на правото (закона) влиза като принцип във всички публични документи на Европейски Съюз и всички полезности на Съюза. Всяко нарушаване на този принцип ще се преглежда и като самостоятелна отговорност на една страна, само че и като многонационална.
Това ще става посредством подобаващ механизъм, разясни Ейдер Рубиал, евродепутат от европейските социалисти. Рубиал разясни, че механизмът е привързан с приемането на евросредства – Европейска комисия ще съблюдава надзора и пари ще отиват единствено при страни-членки, които не нарушават върховенството на правото.
Това обаче не значи крайните получатели да бъдат ощетени, тъй като държавното управление на съответната страна не съблюдава законността - те ще получат евросредствата, за които са кандидатствали, Европейска комисия ще направи всичко допустимо за това, увери испанският евродепутат. И добави, че е планувано крайни получатели да подават непосредствено сигнали на Европейска комисия за нарушавания по еврофондове, т.е. да не се минава през националните управляващи.
 В отговор на Европейска комисия: Правителството с проект за фигурата на основния прокурор В отговор на Европейска комисия: Правителството с проект за фигурата на основния прокурор
Мерки във връзка привършване на законодателната промяна по повод фигурата на основния прокурор, неговата отчетност и наказателна о...
Подробности по тематиката
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР