Унгария работи по техническо решение на въпроса за заплащането на

...
Унгария работи по техническо решение на въпроса за заплащането на
Коментари Харесай

Унгария работи по въпроса за плащането за газ в рубли

Унгария работи по техническо решение на въпроса за заплащането на съветските газови доставки в рубли, сподели в сряда унгарският министър на външните работи и външноикономическите връзки Петер Сиярто.

Отговаряйки на въпрос за заплащането на газ в рубли, унгарският външен министър сподели, че страната му ще би трябвало да извърши „ първото си обвързване за заплащане към „ Газпром “ “ в края на май и се създава техническо решение.

Сиярто също даде да се разбере, че Унгария ще реши въпроса за заплащането на съветските газови доставки в контакти с Москва и не има намерение да следва образеца на други страни или да се поддава на натиска от управлението на Европейски Съюз.

През септември 2021 година Унгария подписа два дълготрайни контракта с Газпром за доставка на общо 4,5 милиарда кубически метра гориво годишно по тръбопроводи през Сърбия и Австрия, заобикаляйки Украйна. Споразумението е за 15 години и може да бъде преразгледано 10 години след използването му.

По-рано съветският президент Владимир Путин изиска пренасяне на заплащанията за доставки на газ за недружелюбни страни към рубли, заявявайки, че Москва ще откаже да одобри заплащания по такива контракти в дискредитирани валути, в това число долари и евро.

Той също по този начин разпореди на държавното управление да даде на Газпром директива за изменение на актуалните контракти. На 31 март Путин подписа декрет за разпоредбите за търговия с газ с вражески страни, който планува нова система за заплащане по контракта.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР