Унгария представи на Брюксел национален план за използване на фонда

...
Унгария представи на Брюксел национален план за използване на фонда
Коментари Харесай

Унгария запозна ЕК с плана си за използване на фонда за възстановяване

Унгария показа на Брюксел народен проект за потребление на фонда на Европейски Съюз за възобновяване след пандемия, заяви Европейската комисия, представена от БГНЕС.
Спасителният пакет от безплатни средства и заеми от 750 милиарда евро включва средства, предоставени от 27-те държави-членки на Европейски Съюз, с цел да оказват помощ на стопанските системи на блока, мощно наранени от ковид.
 Германия и Гърция внесоха проектите си за възобновяване в Европейска комисия Германия и Гърция внесоха проектите си за възобновяване в Европейска комисия
Германия и Гърция внесоха публично проектите си за възобновяване и резистентност в Европейската комисия, предава БНР. Така страните, н...
Миналата година Будапеща и Варшава заплашиха върху възстановителния фонд, дружно с целия бюджет на Европейски Съюз, поради оферти за обвързване на някои заплащания от фонда с изискванията на върховенството на закона, определяйки го като " политическо изнудване ".
Унгария изиска безплатни средства от 7,2 милиарда евро в поддръжка на своя „ зелен преход, опазване на здравето, научни проучвания, цифрово развиване, доближаване и обществена администрация “ до 2026 година, се споделя в изказване на Европейската комисия.
Според унгарските опозиционни политици комисията отхвърли предходна версия на проекта заради опасения по отношение на противоречива държавна промяна на университетския бранш в Унгария.
Миналия месец Народното събрание, доминиран от партията " Фидес " на премиера Виктор Орбан, утвърди промяната за прекачване на множеството университети в квази-частни фондации, които ще се ръководят от държавни препоръки. споделиха, че фондациите, които ще бъдат финансирани обилно, ще лимитират университетската автономност и академичната независимост.
 Връщането на един мигрант коства на Европейски Съюз към 2500 евро Връщането на един мигрант коства на Европейски Съюз към 2500 евро
Европейската комисия предложи правила за връщането  на мигранти, които нямат право да обитават в Европейски Съюз. Комисията разгласи, че за вся...
Саболч Агостази, върховен държавен чиновник, отговарящ за развиването на Европейски Съюз, съобщи пред унгарската осведомителна организация MTI, че според показания в Брюксел проект повече от една трета от ресурсите ще отидат за по-нататъшно развиване на здравната система.
Приоритет също ще бъде даден " на развиването на екологичен превоз и цялостното развиване на просветителните системи ", написа MTI, цитирайки Агостази.
Сега комисията има два месеца за оценка на проекта. След това той предстои на утвърждение от Съвета, което може да отнеме още четири седмици.
Орбан - който е изправен пред избори идната пролет - постоянно се сблъсква с Брюксел поради полезности като върховенството на закона и правосъдната самостоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР