Унгария отново потвърди противопоставянето си на плановете за придвижване на

...
Унгария отново потвърди противопоставянето си на плановете за придвижване на
Коментари Харесай

Абсурд: Унгария остава непреклонна за преговорите за членство на Украйна в ЕС

Унгария още веднъж удостовери опълчването си на проектите за напредване на кандидатурата на Украйна за присъединение към Европейския съюз , оповестява " Ройтерс ".

Това значи, че следва конфликт на срещата на върха на водачите на страните от Европейски Съюз тази седмица.

Премиерът Виктор Орбан, който се хвали със мощни връзки с съветския президент Владимир Путин, съобщи пред националния парламент, че бързото участие в Европейски Съюз за прилежаща Украйна няма да е в полза на Унгария или Съюза.

" Като се имат поради числата, икономическите разбори и приемането насериозно, че договарянията с Украйна ще имат за цел даване на участие, тогава би трябвало да кажем, че тази мисъл сега е неуместна, смехотворна и несериозна ", посочи той.

Изказването му внезапно контрастираше с думите на, която прикани 27-членния блок да поддържа Украйна " колкото е належащо " след съветската инвазия.
 Зеленски поговорил искрено с Орбан за европейските каузи
Зеленски поговорил искрено с Орбан за европейските каузи

Двамата са се срещнали на церемонията по встъпването в служба на президента на Аржентина

" Освен нашата политическа поддръжка Украйна се нуждае и от нашата устойчива финансова помощ ", акцентира тя пред Европейския парламент.

" Трябва да дадем на Украйна това, от което се нуждае, с цел да бъде мощна през днешния ден, с цел да може да бъде по-силна на следващия ден на масата, когато договаря за дългогодишен и обективен мир ".

на предложенията да се разреши на Киев да стартира договаряния за участие и да получи забележителна финансова и военна помощ от бюджета на Европейски Съюз.

Киев желае да се причисли към Европейски Съюз и да построи съюзи със Запада на фона на все по-голямото си разграничаване от Москва, като обсъжданите 50 милиарда евро икономическа поддръжка и 20 милиарда евро за украинската войска биха били жизненоважни, защото опасенията на страната за бъдещето на западната военна помощ нарастват.

Европейската комисия предложи на срещата на върха тази седмица да бъде взето решение за, откакто тя извърши четири условия, посочени по-рано. Предполага се, че това може да се случи през март.
 Със среща Орбан - Зеленски Украйна се надява да склони Унгария за участието в Европейски Съюз
Със среща Орбан - Зеленски Украйна се надява да склони Унгария за участието в Европейски Съюз

Двете страни работят по определянето на подобаваща дата за такава среща

Фон дер Лайен означи, че законите, които Украйна одобри предходната седмица - в това число за - въпрос, издигнат от Унгария - почистват три от дилемите, което значи, че остава единствено една: нов закон за преодоляване на олигарсите.

Орбан, който твърди, че правата на десетки хиляди негови етнически сънародници, живеещи в Западна Украйна, не се зачитат, оспори това пояснение.

" Има три области, в които даже съгласно самата Комисия изискванията не са изпълнени: корупцията, дейностите против олигарсите и въпросът за малцинствата ", посочи той.
 Орбан внесе резолюция против започване на договаряния за участие на Украйна в Европейски Съюз
Орбан внесе резолюция против започване на договаряния за участие на Украйна в Европейски Съюз

Според него, въпросът не би трябвало да бъде поставян в дневния ред на срещата на върха

Будапеща изследва новия закон, признат от Украйна за малцинствата, само че той няма да подсигурява същите права, които унгарците, живеещи в Украйна, имаха до 2015 година, добави Орбан.

По негови думи евентуалните последствия от участието на Украйна в Европейски Съюз върху бюджета на блока не са били оценени. Унгарският министър председател се базира на прогнози на Германия, че пълноправното участие ще донесе от седемгодишния бюджет на Европейски Съюз.

Междувременно се чака тази седмицадо 10 милиарда евро, които преди този момент бяха замразени заради опасения за нарушаване на демократичните правила в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР