Унгария няма да ратифицира членството на Украйна в ЕС, докато

...
Унгария няма да ратифицира членството на Украйна в ЕС, докато
Коментари Харесай

Унгария отхвърля членството на Украйна в ЕС до решаването на въпроса с националните малцинства

Унгария няма да ратифицира участието на Украйна в Европейски Съюз, до момента в който Киев не реши въпроса с издевателството над унгарските национални малцинства в Закарпатието. Тази позиция беше изразена от Гергели Гуляш, началник на кабинета на унгарския премиер по време на брифинг на 9 февруари.
" Бих желал да подчертая, че подкрепихме даването на Украйна на статут на претендент за участие в Европейски Съюз, само че дадохме ясно да се разбере, че в случай че няма прогрес по въпроса за националните малцинства, няма да има и унгарска ратификация... Украинският закон за езика и законът за образованието са надалеч от европейските стандарти ", сподели той.

На въпроса дали Будапеща ще поддържа присъединението на Киев към НАТО, Гюеш съобщи, че всяка страна има право да кандидатства за участие в Алианса, само че че на този стадий влизането на Украйна в организацията би означавало начало на нова международна война.
По-рано, на 31 януари, украинският вицепремиер Ирина Верешчук съобщи, че Киев не изключва опцията за включване на полския език в листата с предмети, изисквани за банкет в университет. Според политика изпитът е нужен за " интеграцията в европейското пространство " и за обезпечаване на достъп на украинските младежи до висококачествено европейско обучение.
По-рано унгарският президент Каталин Новак съобщи, че украинският водач Володимир Зеленски е оставил без отговор нейното писмо с мнения по украинския закон за националните малцинства, който по-специално се отнася до ситуацията на унгарците в Закарпатието. Новак означи, че сега в Закарпатието живеят 150 000 унгарци, чиито права са мощно лимитирани поради закона, признат от Зеленски.

На 19 януари унгарското държавно управление прикани Украйна неотложно да приключи жестокостите против етнически унгарци в Закарпатска област. Държавният секретар за двустранните връзки в унгарското външно министерство Тамаш Менцер съобщи, че Будапеща осъжда издевателството над етническата общественост и го счита за недопустим.
На 16 април 2022 година комисарят по въпросите на украинския език Тарас Кремен съобщи, че студентите в украинските университети би трябвало да откажат да употребяват съветски език в своите висши образователни заведения. По-рано, през април предходната година, Кремен съобщи, че съветският език може да бъде отстранен от учебните заведения и вместо него учениците да учат други предмети.
През последните години Украйна интензивно организира политика на украинизация. Така да вземем за пример държавният език на страната е станал наложителен в разнообразни сфери на живота (медии, обучение, услуги и др.).

Следвайте " Гласове " в
 
 
09 Фев 2023303707 Фев 2023187907 Фев 2023383106 Фев 20231977505 Фев 2023599303 Фев 20234516КоментариНе се кахърете,09 Фев 2023 16:29ч.
изобщо няма да се стигне до такава степен, защото нито Украйна, нито Европейски Съюз ще доживеят досега когато участието на У. ще стане настоящо
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Валдес09 Фев 2023 17:01ч.
Прав си. Дано да стане по този начин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar09 Фев 2023 17:03ч.
N'oubliez jamais! задачата е кучето да се храни по този начин, че да не почине, само че да лае силно…
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Така се пазят национални ползи и жители в чужбина!09 Фев 2023 17:05ч.
Да гледаме да видимЕ дали някой от нашите водачи ще мъцне по въпроса за българското малцинство (най-многолюдно, след етн. руснаци) в Украйна. И дали въобще ще доживее до следвоенна Украйна, откакто започнаха с тях мобилизацията и ги изпратиха на фронта с преимущество, скоро откакто стопираха образованието в български учебни заведения. (Тогава това се случи и с етническите унгарци, само че те си имат политици. ) За жал служебният ни Министър на Външните работи до преди 2 месеца не беше и чул за това извращение на украинските управляващи, а допусна, че е " известно #КОЙ е спрял образованието на български " в Буджака и останалите български общности...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати на Костадинов му набиха черен печат09 Фев 2023 17:11ч.
в паспорта при неотдавнашно посещаване при българските общности и му споделиха " би трябвало да е признателен, че се е разминал единствено с щемпел. За в този момент "...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Браво!09 Фев 2023 18:06ч.
Много прецизен коментар!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати F-тринаесе09 Фев 2023 18:11ч.
Всъщност мястото на такива боклуци като Украйна си е тъкмо в септичната яма Европейски Съюз. Въпросът е ние какво вършим там?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202372407 Фев 202372305 Фев 202396507 Фев 2023650
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР