Унгария няма да приеме увеличено присъствие на войски на НАТО

...
Унгария няма да приеме увеличено присъствие на войски на НАТО
Коментари Харесай

Унгария няма да приеме повече войски на НАТО

Унгария няма да одобри увеличено наличие на войски на НАТО на своя територия в границите на маневрите по отношение на рецесията в Украйна. Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, представен от БГНЕС.

Съединени американски щати изпратиха спомагателни бойци в Полша и Румъния, а Германия усили броя на бойците в Литва. Войски на НАТО към този момент са ситуирани в Естония, Латвия и Литва, както и в Полша.

Но Петер Сиярто съобщи, че на унгарска земя няма да дойдат спомагателни войски.

" Не, не сме се съгласявали с това и няма да се съгласим, тъй като към този момент имаме войски на НАТО на територията на страната. Унгарската войска и унгарските въоръжени сили са в подобаваща форма, с цел да подсигуряват сигурността на страната. Така че нямаме потребност от спомагателни войски на територията на Унгария ".

Сиярто прикани Съединени американски щати, Европа и Русия да продължат да беседват, с цел да избегнат " най-лошия сюжет " по отношение на рецесията в Украйна, като акцентира, че Централна Европа ще бъде най-големият губещ, в случай че избухне спор.

Той съобщи, че актуалната рецесия подухва мемоари за Студената война и " многото десетилетия, в които страдахме ".

" Ето за какво не желаеме тези времена да се върнат. Искаме, призоваваме интернационалната общественост да направи всичко допустимо, с цел да не се върне Студената война, да не се върне даже логиката на психиката на Студената война, тъй като от историята сме го научили, за жалост доста ясно, че постоянно, когато има спор сред Изтока и Запада, страните от Централна Европа губят. А ние не желаеме повече да бъдем губещи ", сподели Сиярто.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР