Унгария може да бъде глобена от Европейския съюз за неспазване

...
Унгария може да бъде глобена от Европейския съюз за неспазване
Коментари Харесай

ЕК призова за глоби срещу Унгария заради бежанците

Унгария може да бъде санкционирана от Европейския съюз за неспазване на решението на Европейския съд по отношение на отношението й към бежанците и разглеждането на молби за леговище, предава АП.

Европейската комисия съобщи в изказване, че ще сезира пред Съда на Европейски Съюз за това, че не е трансформирала процедурите си за леговище в сходство с решението на Съда, и предложи продължителни финансови наказания, до момента в който Будапеща не се съобрази с това решение.

В изказването си Комисията показва, че към днешна дата не е разгледала няколко аспекта на решението, показва " Фокус ".
свързани новини5258на 01.10.20213356на 25.08.2021
“По-специално, не е подхванала нужните ограничения, с цел да обезпечи ефикасен достъп до процедурата за леговище. също не е изяснила изискванията, свързани с правото за оставане на територията й при положение на обжалване в процедура за леговище “, се споделя в изказването.

Становището е взето, откакто Съдът на Европейски Съюз издаде решение през декември предходната година, съгласно което не е спазила правото на Европейски Съюз, като е отказала на хората, влизащи в страната без позволение, правото да аплайват за леговище и като ги е задържала нелегално в директни зони на границата си със Сърбия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР