Унгария иска Европейският съюз да направи промени в политиката си

...
Унгария иска Европейският съюз да направи промени в политиката си
Коментари Харесай

Вучич връчи орден за заслуги на Орбан

" Унгария желае Европейският съюз да направи промени в политиката си на наказания, тъй че тя да бъде построена върху по-разумни основи ", заявипремиерът Виктор Орбан в Белград. Орбан приказва след срещата си със сръбския президент Александър Вучич и приемането на Ордена за заслуги на Република Сърбия като самопризнание за заслугите му в развиването на съдействието и другарските връзки сред Сърбия и Унгария.

" Санкциите нараняват Европа вместо Русия. Санкциите нормално се вземат решение тук-там, които са надалеч от страната, към които са ориентирани ", добави Орбан на взаимна конференция с Вучич.

" Лесно е да се формулира политика на наказания от Париж, Брюксел, Мадрид и може би даже Берлин ", уточни той.

" Ние сме по-близо до Русия, нашата страна е глобена ", добави той, съобщи Евроком.

Орбан сподели, че страните, които са по-близо до задачата на глобите постоянно страдат повече, потвърждавайки, че затова не е изненадващо, че възгледите на Унгария по отношение на глобите се разграничават от тези на Брюксел. Освен това глобите са склонни да се постановат от по-силен индивид на по-слаб, " само че ние, европейците, които сме джуджета, когато става въпрос за сила, глобяваме енергиен колос ".

Проверка на обстоятелствата демонстрира, че думите на Орбан не дават отговор на истината.

Eвропейската и международната стопанска система несъмнено заплащат цена поради опита да бъде лимитирана войната в Украйна със наказания по отношение на Русия.

Санкциите обаче оказват ефект върху Русия. По данни на Съединени американски щати единствено за един месец недостига в бюджета е над 15 милиарда $, а съгласно публични данни от Русия дупката е за 6 милиарда $. Цели браншове на съветската стопанска система са принудени да спрат поради липса на западни съставни елементи. 

По последни прогнози съветската стопанска система няма да доближи равнищата си отпреди войната в околните 10 години. 

Доклад на Scope Ratings предвижда, че частният бранш ще изтегли повече капитал от Русия тази година от 152-те милиарда $, изтеглени през 2014 година, когато Русия анексира Крим.

Определението на европейците като джуджета по отношение на Русия също не е правилно.

Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз без Англия към 2020 година е 11 пъти по-голямо от това на Русия. Дори стопанската система на една страна в Европейски Съюз - Испания с 47 милиона население е колкото тази на Русия със 140 милиона население.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР