Унгария, България, Финландия и Словакия са против налагането на пакет

...
Унгария, България, Финландия и Словакия са против налагането на пакет
Коментари Харесай

Директорът на АЯР: Прекъсването на връзките с Русия ще е катастрофа за ядрената ни централа

Унгария, България, Финландия и Словакия са срещу налагането на пакет от наказания против „ Росатом “

" Прекъсването на връзките с Русия ще бъде злополука за нашата нуклеарна централа, тъй като планът е съветски. " Така ръководителят на Агенцията за нуклеарно контролиране Цанко Бачийски разяснява възможни наказания от Европейския съюз в региона на нуклеарната енергетика, съобщи.

„ По особено това, върху което може да се отрази налагането на такива наказания, е ръководството на отработеното гориво. На второ място – на желанието на централата да продължава своята работа още 30 години. При всички положения там се нуждаем от поддръжката на основния конструктор и основния теоретичен началник на плана, тъй че - доста е значимо да внимаваме, когато се надигат такива гласове за налагане за наказания в нуклеарната сфера “, добави той.

Унгария, България, Финландия и Словакия са срещу налагането на пакет от наказания против „ Росатом “. Налагането на наказания в тази сфера изиска Украйна поради контрола на Русия върху Запорожката АЕЦ. Според украинския президент Володимир Зеленски управлението на съветската нуклеарна компания би трябвало да бъде добавено към листата на глобените.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР