Умората от честите избори през последните няколко години не променя

...
Умората от честите избори през последните няколко години не променя
Коментари Харесай

Донев: Независимо с какво се опитват да ви сплашват, не е страшно да се гласува

" Умората от честите избори през последните няколко години не трансформира значимия факт, че да гласуваш е израз на главно политическо право. Независимо с какво се пробват да ви сплашват – с машините, с видеонаблюдението, бомбените закани по имейл, не е ужасно да се гласоподава. "

С такова обръщение се обърна в дежурното си политическо слово преди държавното съвещание служебният министър председател Гълъб Донев.

" Страшно ще е да пропуснем опцията да излъчим почтени хора, които да ни съставляват. Предстоят значими управнически решения, които няма накъде повече да се отсрочват във времето. Разбирам хората, които се усещат подведени, огорчени и обезверени. Те евентуално ще бъдат стимулирани в избора си от отрицателни страсти. Добре знаем, че когато доминира резултатът на страстите, нормално се стига до недостатък на избора. За това е нужно да вземе връх разсъдъкът. По-добре е пет пъти да обмислим преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат " - добави той.

Според Донев служебното държавно управление положило големи старания, с цел да бъдат идните избори свободни, почтени и добре проведени, " макар неяснотите и слабостите на бързо гласуваните от предходния парламент промени в изборното законодателство "..

" Тези, които не гласоподават, също избират. Когато не гласувате, още веднъж участвате във образуването на крайния резултат. Не продавайте гласа си и не се отнасяйте с равнодушие към явлението " платен избор ". Това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви през днешния ден, на следващия ден ще откраднат от правото ви на по-добър живот " - обърна се към " феновете " онлайн още Донев.

И уточни в умозаключение: " Вотът за парламент не е хазартна игра. Нямаме по-важно занятие тази неделя от директното присъединяване в следващите парламентарни избори ".
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР