Умира ли Tуитър?“ – над този въпрос размишляваше милиардерът Илон

...
Умира ли Tуитър?“ – над този въпрос размишляваше милиардерът Илон
Коментари Харесай

Туитър губи най-активните си потребители

„ Умира ли Tуитър? “ – над този въпрос размишляваше милиардерът Илон Мъск през април, пет дни преди да предложи да купи платформата.

Според вътрешно изследване на компанията Туитърr(TWTR.N), с което организация Ройтерс разполага, действителността надалеч надвишава шепата образци за звезди, които закриват акауните си в платформата.

Tуитър се бори да задържи най-активните си консуматори, които са жизненоважни за бизнеса, което акцентира предизвикването, пред което е изправен основният изпълнителен шеф на Tesla Inc, до момента в който наближава крайният период за привършване на договорката за закупуване на компанията на стойност 44 милиарда $.

Тежката артилерия на туитърите съставлява по-малко от 10% от всички месечни консуматори, само че генерира 90% от всички туитове и половината от световните доходи.

„ Тежките туитъри “ са в „ безспорен спад “ от началото на пандемията, написа откривател на обществената мрежа във вътрешен документ, озаглавен „ Къде отидоха туитърите? “.

„ Тежък туитър “ значи човек, който влиза в обществената мрежа шест или седем дни в седмицата и написа три до четири пъти седмично.

Проучването открива още смяна в ползите през последните две години измежду най-активните англоезични консуматори, която може да направи платформата по-малко привлекателна за рекламодателите.

Интересът към новините, спорта и развлеченията понижава измежду тези консуматори. Туитовете на тези тематики, които помогнаха на Tуитър да си построи имидж на „ цифровия площад “ в света, както го назова Мъск, са и най-желани от рекламодателите.

От компанията отхвърлиха да уточнят какъв брой от туитовете им са на британски език или какъв брой пари печелят от англоговорящите. Но демографският фактор е значим за бизнеса на Tуитър, настояват някои анализатори.

Платформата е спечелила повече рекламни доходи от Съединените щати, в сравнение с от всички други пазари взети дружно през четвъртото си тримесечие, съгласно нейното инвеститорско писмо. Повечето реклами в Съединените щати евентуално са ориентирани към англоговорящи консуматори, разяснява анализаторът Джасмин Енберг.

Проучването на Tуитър изследва броя на интензивните консуматори на платформата на британски език, които демонстрират интерес към дадена тематика, въз основа на сметките, които следват, и по какъв начин този брой консуматори се трансформира през последните две години.

В документите се споделя, че Tуитър е бил стимулиран да изследва „ притеснителни “ трендове измежду потребителите, които може да са били прикрити от общия растеж на ежедневните дейни консуматори, и да разбере по-добре спада на най-активните консуматори на компанията.

В изследването не са направени съответни изводи за аргументите за намаляването на „ тежките консуматори “ на платформата.

Помолен да разяснява заключенията на тези вътрешни отчети, представител на Туитър съобщи: „ Редовно организираме проучвания на най-различни трендове, които се развиват според от протичащото се в света. Общата ни публика продължава да пораства, като през второто тримесечие на 2022 година доближи 238 милиона дневни дейни консуматори “, сподели представителят.

Темите, които направиха Туитър известна платформа за милионите му консуматори, в този момент са в крах измежду най-активните англоезични консуматори, демонстрират документите.

Интересът към международните вести, както и към демократичната политика, демонстрираха скокове по време на огромни събития като офанзивата против Капитолия в Съединени американски щати на 6 януари 2021 година Но от този момент категориите изгубиха максимален брой тежки консуматори и не демонстрират признаци на възобновяване.

Социалната медия също губи „ унищожителен “ % тежки консуматори, които се интересуват от мода или звезди да вземем за пример семейство Кардашиян. Те евентуално се насочват към конкурентни платформи като Инстаграм и ТикТок.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР