Бившият номер 1 в тениса Рафаел Надал постепенно навлиза във

...
Бившият номер 1 в тениса Рафаел Надал постепенно навлиза във
Коментари Харесай

Рафа Надал преди Мастърс-а в Рим: Постепенно вдигам нивото си

Бившият номер 1 в тениса Рафаел Надал последователно навлиза във форма и се надява да доближи пика си за Откритото състезание на Франция, което стартира в края на месеца.

22-кратният първенец от Големия шлем се усеща все по-добре, откакто напоследък е унизен от травми, които му пречат да да бъде на нормалното си равнище.  

" Намирам се в добър миг, даже и резултатите да не са това, което бяха “, сподели Надал преди присъединяване си на шампионата от сериите Мастърс в Рим.

" Повишавам равнището си и желая да продължа по този метод ", добави Надал.

37-годишният испанец, който уточни, че това ще бъде последната му година в тениса, изигра единствено девет мача тази година, откакто пропусна съвсем цялата 2023 година заради травма на бедрото, която наложи интервенция.

Надал реализира три следващи победи на шампионата в Мадрид предходната седмица, преди да загуби от 31-вия в ранглистата Иржи Лехечка в четвъртия кръг.

Преди Мадрид той завоюва единствено един мач в Барселона.

" Вървя във възходяща линия, това е без подозрение “, сподели Надал, правейки жест с ръка, с цел да показва подобрението си. 

" Щастлив съм, че през днешния ден съм в Рим, тъй като преди един месец за мен беше съвсем невероятно да си помисля, че ще мога да играя в Барселона, по-късно в Мадрид и в този момент тук, в Рим... Но нещата се случват.

Всички мачове са сложни за мен през днешния ден, сложни и по-непредсказуеми от това, което мачовете бяха за мен преди, изключително на клей. Приемам тази роля. Приемам това предизвикателство. Вълнувам се от метода, по който мога да играя, в случай че не преставам да работя по верния метод и тялото ми ми разрешава ", сподели още Рафаел Надал. 

Той се надява да бъде конкурентноспособен за финален път на Ролан Гарос, където е рекордьор с 14 трофеи. Рим е последният му огромен подгряващ шампионат преди конкуренцията от Големия шлем на клей да стартира на 26 май.

" I feel good. I feel happy the way that things are improving! "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР