Шведският съюз на транспортните работници обяви днес, че неговите представители,

...
Шведският съюз на транспортните работници обяви днес, че неговите представители,
Коментари Харесай

Шведските профсъюзи се опълчиха на Тесла

Шведският съюз на транспортните служащи разгласи през днешния ден, че неговите представители, които са заети в комуналния бранш, ще спрат да събират отпадъците от фирмените автосервизи в Швеция на американския производител на електрически автомобили " Тесла " (Tesla), съобщи Ройтерс. 

Бойкотът ще стартира в неделя (24 декември), заяви шведският синдикат. Той ще бъде в поддръжка на служащите и чиновниците, които стачкуват против отхвърли на " Тесла " да подписа групов трудов контракт с механиците, които работят за производителя на електрически автомобили в Швеция. 

В знак на взаимност към тях се причислиха и служащи, и чиновници, които членуват в други синдикати. 

Сред тях са шведски пристанищни докери, които отхвърлят да обслужват товаренето и разтоварването на коли и контейнери, свързани с " Тесла ". 

В трудовия митинг се включват и чиновници в областта на услугите и връзките, които отхвърлят да доставят пощенски колета и писма, свързани с американската компания. 

Мажоритарният притежател на " Тесла " - мултимилиардерът Илон Мъск, назова при започване на декември стачните дейности " безумни ", показва английското издание " Гардиън ".

" Тесла " не може да пренебрегва разпоредбите, които важат на шведския трудов пазар ", се споделя в изказване на шведския транспортен профсъюз. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР