Умерен и силен северен вятър в Източна България ще изгони

...
Умерен и силен северен вятър в Източна България ще изгони
Коментари Харесай

Първият ден от декември ще е снежен и слънчев

Умерен и мощен северен вятър в Източна България ще изгони снега до сутринта, само че поради мощния вятър остават изискванията за снегонавявания.
Над западната половина от страната облачността ще се раздра и намалее, вятърът ще отслабне, в доста региони до ясно и безшумно време. Минималните температури ще са от минус 8° тук-там из високите полета на Западна България до към нулата по Черноморието.
През деня от запад облачността ще продължи да се раздира и понижава, в доста региони до най-вече слънчево. В крайните източни региони ще се задържи най-вече облачно и тук-там там преди обяд към момента ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до сдържан, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са сред 0° и 5°.
Над планините ще доминира слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над планините от източните региони. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите елементи на Рила и Пирин – от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - към минус 1°, на 2000 метра - към минус 5°.
Над Черноморието ще е най-вече облачно. Преди обяд ще има слаби валежи от сняг, в южните региони – подправен с дъжд. Ще духа сдържан, преди обяд към момента мощен северен вятър. Максимални температури на въздуха сред 2° и 5°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР