УМБАЛ "Медика Русе" привлече дългогодишния ръководител на клиниката по изгаряния

...
УМБАЛ "Медика Русе" привлече дългогодишния ръководител на клиниката по изгаряния
Коментари Харесай

УМБАЛ "Медика Русе" привлече професор от "Пирогов"

УМБАЛ "Медика Русе " притегли дългогодишния началник на клиниката по изгаряния и пластична хирургия в болница "Пирогов " - проф. Огнян Хаджийски.

Опитният доктор приключва здравното си обучение във ВМИ-София през 1970 година, след което придобива специалности по Обща хирургия, Пластична хирургия, Медицина на бедствените обстановки, Спешна медицина, Организация на опазването на здравето. През 2000 година придобива купата "доктор на медицинските науки ", а през 2001 година пази купата "професор ".

Повече от 40 година проф. Хаджийски работи в региона на пластичната хирургия и изгарянията, като лекува деца и възрастни. От 1989 година досега е и народен съветник по изгарянията. Страстта към тази компетентност "Медикът на 2014 година " открива точно в Русе, след отблъскване на военната си работа. Това и фактът, че брачната половинка му е русенка, са аргументите след толкоз доста години като началник на най-престижната клиника по изгаряния в България, той да се върне точно в нашия град.

Проф. Хаджийски е един от първите хабилитирани лекари в България по компетентност пластична хирургия. В екип създава всички стратегии, модули за образование, проби, конспекти и изпитни въпроси, в съавторство основава стандарта по пластична хирургия и клиничните пътеки по същата компетентност. От 1982 година досега е учител по изгаряния и пластична хирургия на студенти медици, стажант лекари, специализанти, общопрактикуващи лекари, експерти по обща медицина, незабавна медицина, обща хирургия и пластична хирургия в София. Три години е бил началник на екип от 25 националности в болница по изгаряния и пластична хирургия в Триполи - Либия.

Всеотдайността, с която той извършва призванието си му оказва помощ освен да извърши над 10 000 интервенции, само че и да издаде повече от 350 изявления у нас и в чужбина в региона на пластичната хирургия. Проф. Хаджийски членува в над 14 национални и интернационалните сдружения, в Специализирания съвет по хирургични болести, във Висшата атестационна комисия. Опитният експерт е бил и дълготраен ръководител на научния съвет на болница "Пирогов ".

Ръководството на УМБАЛ "Медика Русе " постоянно се е стремяло да притегля топ експерти в разнообразни области, за възстановяване на качеството на опазването на здравето в Русенска област. Чрез работата си в поделение по Пластичнo-възстановителна и естетична хирургия, проф. Хаджийски освен ще помогне на редица нуждаещи се пациенти, само че също по този начин ще придаде своя изчерпателен опит на своите сътрудници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР