УМБАЛ Бургас посрещна Новата година с три новородени момиченца, съобщиха

...
УМБАЛ Бургас посрещна Новата година с три новородени момиченца, съобщиха
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас посрещна Новата година с три новородени момиченца

УМБАЛ Бургас посрещна Новата година с три новородени момиченца, оповестиха от болничното заведение. И трите бебета, родени през целия ден на 1 януари, са от женски пол, а две от тях носят името Рая. Първото раждане е записано в 3 часа сутринта. Последното дете, с което екипът на Родилно поделение изпрати 2023 година, също е момиче, родено в 20.40 ч. Всички бебета са родени обикновено и са доносени и здрави.

Новогодишната нощ е била спокойна за екипа на Спешно поделение. Преминалите пациенти са единствено 13, а диагнозите са разнородни – от висока температура до корист с алкохол. Регистриран е случай и на потърпевшо от фойерверк 9-годишно дете, получило леко изгаряне. Раната е обработена и детето е изпратено вкъщи. В нощта на 1 против 2 януари посетилите Спешно поделение са единствено двама.

За разлика от новогодишната нощ, през последния ден на миналата и първия ден на Новата година през Спешно поделение са минали 160 души. 46 деца са прегледани в педиатричния кабинет със признаците на присъщите за сезона вирусни болести. Празничните дни също са били напрегнати – от излизането в „ дългата почивка “ на 23 декември 2023 до първия работен ден на 2024 година болничното заведение е посетена от 949 души, измежду които 310 деца.

За миналата 2023 година УМБАЛ Бургас регистрира растеж на миналите пациенти спрямо 2022 година, макар разкриването на нови лечебни заведения в района. Преминалите пациенти са близо 39 000 души – почти 100 души дневно. С близо 1000 повече са и признатите за лекуване, бележат растеж ортопедичните и хирургичните случаи, регистрират от болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР