УМБАЛ-Бургас поддържа нисък процент на ражданията с цезарово сечение, като

...
УМБАЛ-Бургас поддържа нисък процент на ражданията с цезарово сечение, като
Коментари Харесай

Близначки проплакаха в УМБАЛ-Бургас на Бабинден

УМБАЛ-Бургас поддържа невисок % на ражданията с цезарово сечение, като от години болничното заведение поддържа политика за насърчаване на дамите да раждат по естествен, физиологичен метод. Статистиката сочи, че единствено 26 на 100 от ражданията в Родилното поделение са оперативни. Това оповестиха от пресцентъра на УМБАЛ и прецизираха, че болничното заведение е с най-нисък % на оперативните раждания в цялата страна.

Препоръките на Световната здравна организация са оперативните раждания да не надвишават 30 % и да се правят извънредно по медицински показания, тъй като няма нищо по-добро от естественото раждане и за бебето, и за майката. Според авторитетните научни източници рисковете от затруднения и смъртност при оперативните раждания е три пъти по-висок, по тази причина политиката на УМБАЛ-Бургас постоянно е била секцио да се прави единствено при последна нужда, сподели началникът на Родилното поделение доктор Антонио Душепеев.

На днешния Бабинден в болничното заведение са се родили близначките Карина и Никол. До обяд в бургаската болница са се родили пет деца, две от които - момчета.

Повече момчета са родени в УМБАЛ-Бургас през 2021 година. През предходната година в отделението са проплакали и 23 двойки близнаци. Броят на ражданията се резервира постоянен. Родилното поделение на УМБАЛ-Бургас продължава да бъде мястото с най-вече новородени спрямо всички останали лечебни заведения в региона, съобщи доктор Душепеев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР