Умами е сетивен онлайн пърформанс, който ще провокира вкусовите ви

...
Умами е сетивен онлайн пърформанс, който ще провокира вкусовите ви
Коментари Харесай

Какъв е вкусът на живота?

" Умами " е осезателен онлайн пърформанс, който ще предизвика вкусовите ви усещания и ще надникне в пластовете от страсти и мемоари.
Поради естеството на пърформанса, броят на публиката е стеснен до 20 души. " Умами " ще се организира на 13-ти, 14-ти и 15-ти март от 19 часа. Участието е с вход свободен, само че с авансово записване за приемане на линк за достъп.
Включете се:
19 часа; 13.03.2021г. -
19 часа; 14.03.2021г. -
19 часа; 15.03.2021г. -
Място на осъществяване: онлайн платформата Zoom.
" Умами " има усет на умишлено усвояване на живот. Защото приятният усет от живеенето е в основата на удоволствието от това, че ни има.
Пърформансът е самобитно проучване на паметта на вкусовите луковици по повърхността на езика. Пърформанс, въодушевен от детството и неговите разнообразни усети, които съпровождат значими открития и прекарвания.
" За " Умами " ме въодушеви детството ми на село, в което участваха най-различни усети, които съпровождаха значими открития и прекарвания за мен. Яденето на вишни цялостен следобяд на дървото. Нетърпеливото търсене на към този момент узрели ягоди в градината. Гроздето към люлката в двора. Топлото, преди малко издоено мляко на попара със захар и самун. Поливането на розовите домати през нощта. Сега нуждая се да си ги спомня, да ги извикам в живота си още веднъж ", споделя създателят на пърформанса Яница Атанасова.
Яница Атанасова е самостоятелна актриса, танцьор и хореограф. Преподавател по модерни танцови техники в Нов Български университет. Работи в областта на танцовия спектакъл, видео денс, спектакъл и пърформанс. Възпитаник на НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ". Интересува се от прочувствената просветеност и езика на тялото. Част от трупата на Плейбек спектакъл " Сторикечърс ". Режисьор на художествения танцов филм " Задължително прелестно ". Част от екипа на представленията " Дръж се " на Цвета Дойчева и " Преход " на Ивайло Димитров.
" Умами " е основан в съдействие с Габриела Петрова, Милена Станойевич и артистичния екип на Inner Theater Company. Музика: Елиян Аройо. Графичен дизайн: Саша Хаджиева. Екипът на плана ще остане за среща с публиката след края на пърформанса.
" Умами " е част от поредицата онлайн сетивни пърформанси на Inner Theater Company, която се стреми да откри метод за на пръв взор нещо невероятно - имплементиране на сетивните и интерактивни способи в цифрова среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР