Улици, училища, фабрики и жилища са наводнени след поройни дъждове

...
Улици, училища, фабрики и жилища са наводнени след поройни дъждове
Коментари Харесай

И Румъния е под вода

Улици, учебни заведения, заводи и жилища са наводнени след поройни дъждове в редица окръзи в Румъния през днешния ден, оповестяват медиите в северната ни съседка.

Страната се намира под предизвестие "оранжев код " за мощни дъждове, който е в действие до на следващия ден сутринта, а метеоролозите чакат най-обилни превалявания в южните области Олтения и Мунтения и в южната част на западната област Банат, като през нощта се чака дъждовете да се пренесат в Добруджа и южната част на източната област Молдова.

Инспекторатът за изключителни обстановки в Букурещ и околния окръг Илфов заяви, че единствено в границите на половин час - сред 15.30 и 16.00 часа - е получил 15 молби за изпомпване на водата от наводнени жилища и пътни сектори и за премахване на паднали дървета. Няма данни за потърпевши хора.

Наводнени улици има и в окръг Гюргево, дървета са паднали върху коли и са блокирали пътища в окръг Арджеш, а в южния град Слатина е наводнено учебно заведение и фабрика за конфекция. Властите показват, че към този момент не се постанова евакуация на популацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР