Улеснява се приема на чуждестранни студенти в българските университети. Това

...
Улеснява се приема на чуждестранни студенти в българските университети. Това
Коментари Харесай

Улеснява се приемът на чуждестранни студенти в наши университети

Улеснява се приема на задгранични студенти в българските университети. Това стана допустимо с промени в Наредбата за държавните условия за приемане на студенти във висши учебни заведения, утвърдени от Министерския съвет в сряда.

Вече няма да се изисква показване на здравно удостоверение при кандидатстване в български университет. Този документ създаваше спънки на студентите, защото трябваше да се издаде в едномесечен период преди датата на кандидатстване и да се завери от съответните органи в задграничната страна.

Досега кандидат-студентите представяха в българските висши учебни заведения копие от тапия за приключено приблизително обучение и документ от орган в страната, в която е издадена съответната тапия. Занапред пред университетските управляващи ще може да се употребява удостоверението за признание на приблизително обучение, добито в учебно заведение на непозната страна, което се издава от Регионалното ръководство на образованието (РУО) въз основа на показани документи от непознатата страна.

Отделно висшите учебни заведения би трябвало да дават авансово информация за балообразуващите предмети и приемни изпити за съответната компетентност. Тази смяна ще улесни кандидат-студентите и ще им даде повече време за избор на бъдещо образование.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР