Украйна започна наказателно разследване, след като група войници, присъстващи на

...
Украйна започна наказателно разследване, след като група войници, присъстващи на
Коментари Харесай

Украйна нареди разследване след руска атака срещу бригадна церемония

Украйна стартира наказателно следствие, откакто група бойци, присъстващи на „ гала по награждаване “ близо до фронтовата линия в южната Запорожка област, бяха убити при съветска ракетна офанзива.

Съобщава се, че минимум 20 бойци са били убити при случая в петък в Зарично, съгласно локални медии. Губернаторът на Запорожие Юрий Малашко сподели, че девет цивилни също са били ранени при нападението против селото, което е на към 16 км (10 мили) от фронтовата линия.

Продължете да четете

лист с 4 артикулаУкраински военни споделят, че са блъснали корабостроителницата Zalyv в анексирания от Русия Крим Украинският Зеленски отхвърля войната с Русия да е в „ застой “ Украински обстрел убива 9 в окупирания юг: конфигурирани от Русия чиновници Италиански Дипломатическият консултант на премиера се отдръпва поради крушение с шеговито телефонно позвъняване завършек на списъка

„ Това е покруса, която можеше да бъде избегната “, сподели украинският президент Володимир Зеленски в тирада късно в неделя.

„ За нещастието е записано престъпно следствие “, добави той, като сподели, че желанието е да се разкрие „ цялостната истина “ за случилото се, с цел да се подсигурява, че сходни произшествия няма да се повторят.

Украинските въоръжени сили потвърдиха в събота, че няколко бойци от тяхната 128-ма планинско-щурмова бригада са били убити при ракетен удар предходния ден, само че не предоставиха данни за жертвите.

„ [Русия] изстреля ракета „ Искандер-М “ по персоналния състав на 128-а планинско-щурмова бригада, убивайки бойците и причинявайки пострадвания с друга тежест на локалните поданици “, споделиха от армията.

Украинският министър на защитата Рустем Умеров сподели в изказване в обществените медии същия ден, че е наредил „ цялостно следствие “ на случилото се.

Зеленски сподели, че Умеров го е уведомил за подхванатите ограничения за изясняване на събитията на нападението, кой съответно е забъркан и какви заповеди са дадени.

Ню Йорк Таймс, цитирайки боен чиновник, който не беше назван, защото не е акредитиран да приказва с медиите, сподели, че всяко следствие евентуално ще се концентрира върху това по какъв начин Русия е схванала за събитието и е получила опция да го нападна. Провеждайки церемонията навън, старшите членове на бригадата наподобява са нарушили военните правила, добави служителят.

Един украински боец сподели в обществените медии, че 22 души от бригадата са били убити, критикувайки командирите, че са провели церемонията.

Събитието беше проведено във връзка Деня на артилерията, който се организира в петък.

„ Всички пишат, че „ Героите починаха “. Въпреки че е по-подходящо да се напише „ Героите станаха жертви “, сподели боецът Иван Савицкий.

„ Те станаха жертви на боен обикновен традиционализъм в най-лошата му форма “, сподели той.

В ежедневните си актуализации за развиването на бойното поле съветското министерство на защитата сподели единствено, че съветските сили са „ нанесли огън “ по част от украинската щурмова бригада в Запорожие, убивайки до 30 бойци.


Русия и Украйна постоянно са подценявали личните си военни загуби в траялата 20 месеца война и са преувеличавали загубите, които настояват, че са си нанесли.

В западната Закарпатска област на Украйна, където е основана 128-а щурмова бригада, ще бъде разгласен тридневен печал от понеделник, сподели локалният губернатор Виктор Микита.

„ Нашите герои са живи, до момента в който е жива паметта за тях и техните каузи “, сподели той.

На фона на едва очевидно придвижване по дължината на близо 1000 км (620 мили) фронтова линия, Зеленски отхвърли догатките, че спорът е в задънена улица, призовавайки съдружниците да продължат поддръжката си, макар че войната Израел-Газа притегля все по-голямо внимание.

В изказването си в неделя Зеленски се опита да успокои украинците по отношение на спора.

„ Когато прекосяваме през седмици като тази, изпълнени с болежка и сложни полемики, е значимо хората да схванат, че това, което тежи на сърцата им, се вижда и нужните промени ще бъдат направени “, сподели президентът.

„ Това се отнася за доста неща, от немарливост, която може да възникне до руското завещание и ужасната администрация, която пречи на Украйна и доста в нашите отбранителни сили да осъществят капацитета си вярно и дейно. “

Зеленски даде обещание, че следствието на нападението ще даде „ почтени отговори “ за фамилиите на бойците, както и за по-широкото украинско общество.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР