Украйна възобновява износа на електроенергия, каза украинският министър на енергетиката

...
Украйна възобновява износа на електроенергия, каза украинският министър на енергетиката
Коментари Харесай

Украйна отново започва износ на електроенергия

Украйна възобновява износа на електрическа енергия, сподели украинският министър на енергетиката Герман Галущенко, представен от Руската работа на Би Би Си.

Според информацията е бил подписан инициативен акт, с който се дава опция за започване на процеса по възобновяване на износа на електрическа енергия.

" Украинската енергийна система работи съвсем два месеца без ограничавания на потребителите с запас от мощ. Постигнахме този резултат с помощта на титаничната работа на енергетиците, нашите интернационалните сътрудници, които помогнаха за възобновяване на системата. Най-трудната зима отмина. Следващата стъпка е стартирането на износа на електрическа енергия, което ще притегли спомагателен финансов запас за нужното възобновяване на разрушената и ремонт на развалената енергийна инфраструктура ", означи Герман Галущенко.

Разрешеният потенциал за експорт от европейската мрежа на операторите на преносни системи ENTSO-E е 400 мегавата.

Според министъра възобновяването на износа е отговорът на украинските енергетици на съветския обстрел и опитите за разрушение на енергийната система.

По време на войната Русия е изстреляла общо повече от хиляда и двеста ракети и безпилотни летателни апарати по основни украински енергийни уреди, заяви украинското министерство на енергетиката.

Русия наподобява не е съумяла да деактивира енергийния бранш на Украйна, съобщи английското разузнаване в събота.

Украинските мрежови оператори не престават да доставят аварийни трансформатори и други сериозни съставни елементи. Транспортирането и инсталирането на тези съставни елементи е огромно логистично предизвикателство, изключително на трансформаторите за високо напрежение, които тежат минимум 100 тона.

Според английското МО енергийната обстановка в Украйна евентуално ще се усъвършенства с настъпването на по-топло време. Планирането и подготовката за идната зима евентуално към този момент са почнали.

Енергийната система на Украйна оцеля макар месеците на офанзиви, които от време на време оставяха милиони хора без електричество, отопление или водоснабдяване.

Длъжностни лица пресмятат, че към 40% от енергийната система е развалена, като продължава ремонтът за възобновяване на зареждането и подсилване на енергийната система.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР