Украйна удари третата по големина петролна рафинерия в Русия, която

...
Украйна удари третата по големина петролна рафинерия в Русия, която
Коментари Харесай

Украйна нанесе удар по третата най-голяма рафинерия в Русия

Украйна удари третата по величина петролна рафинерия в Русия, която се намира надалеч от фронтовата линия, предава Reuters.

Нападението е осъществено в съветския район Татарстан - на повече от 1300 км от украинско-руската граница. Това съставлява най-дълбоката офанзива в съветска територия от началото на войната до момента.

Местните управляващи оповестяват, че ударите са поразили град Елабуга, където се допуска, че се създават дронове, както и петролната рафинерия в близкия Нижнекамск.

Снимки от мястото на случая демонстрират, че дронът е блъснал главната рафинерия, само че наподобява, че не не са нанесени съществени вреди. Избухнал е и пожар, който след това е бил сподавен.

Британското издание " Guardian " цитира източник от украинското разузнаване, който споделя, че офанзивата в Татарстан е засегнала оборудване, в което Русия създава безпилотни самолети " Шахед ".

Drones attacked enterprises in Yelabuga and Nizhnekamsk in Tatarstan for the first time

This is more than 1,200 kilometers from the Ukrainian border. Six people were injured. In Yelabuga there is a production of " shaheds ", and in Nizhnekamsk there is a large petrochemical…
— NEXTA (@nexta_tv)
Ръководителят на Татарстан Рустам Минниханов съобщи, че дроновете не са нанесли " съществени " вреди на инфраструктурата и че индустриалните действия не са били наранени. От своя страна военното разузнаване на Киев твърди, че ударът по град Елабуга е " предизвикал обилни опустошения на индустриални уреди ". Двете информации няма по какъв начин да бъдат без значение тествани към този миг.

Във вторник сутринта безпилотни самолети бяха видяни и в небето над Липецката област - южно от Москва. Заради това беше въведена паника за въздушно нахлуване, оповестяват локалните управляващи.

От няколко месеца насам Киев ускорява офанзивите си с дронове на съветска територия. Украйна неведнъж е предупреждавала, че армията ѝ е изправена пред сериозен дефицит на муниции, само че си е сложила за цел да създаде един милион безпилотни летателни апарати в страната през тази година, с цел да се отбрани от съветската експанзия.

Тя също стартира да нападна по-често петролните рафинерии на Русия - която е вторият по величина експортьор на нефт в света, като по този метод засегя търговията на Москва с рафинирани артикули.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР