Украйна смята отново да изпрати свои военни кораби в Азовско

...
Украйна смята отново да изпрати свои военни кораби в Азовско
Коментари Харесай

Украйна ще изпрати отново своя флотилия в Азовско море

Украйна счита още веднъж да изпрати свои военни кораби в Азовско море, сподели през днешния ден секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олександър Турчинов, представен от Асошиейтед прес и Българска национална телевизия.

``
реклама
В изявление за Би Би Си Турчинов се аргументира, че една такава задача е нужна, с цел да се попречи на Русия да откри надзор над водния басейн.

Подобен ход би основал причина за нов военноморски конфликт сред Украйна и Русия като този от края на предишния месец, който докара до внезапно изостряне на ситуацията в целия район, отбелязва АП.

Руското министерство на външните работи назова изказването на Турчинов " провокация ".

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна сподели пред Би Би Си, че е извънредно значимо страната му да предприеме нова военноморска акция в Азовско море, тъй като в случай че тя бездейства, Русия ще откри цялостен надзор над морски пътища и ще диктува волята си. " Ние нямаме опция ", акцентира той.

На 25 ноември съветската брегова защита задържа три украински военни кораба, които се опитваха да влязат в Азовско море, и задържа членовете на техните екипажи - общо 24 души.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР